SJELDENT: Legene som skulle operere bort en svulst fra lille Sams hjerne ble overrasket da de fant flere deler av et foster inne i svulsten. Slike funn er nemlig svært sjeldne ifølge kirurgene. Foto: Christian Murdock/SCANPIX
SJELDENT: Legene som skulle operere bort en svulst fra lille Sams hjerne ble overrasket da de fant flere deler av et foster inne i svulsten. Slike funn er nemlig svært sjeldne ifølge kirurgene. Foto: Christian Murdock/SCANPIXVis mer

Nyfødte Sam hadde et foster i hjernen

- Ekstremt sjeldent, sier kirurgene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da legene skulle opererer bort en svulst fra tre dager gamle Sam Esquibels hjerne fikk de seg en real overraskelse. For inne i svulsten fant legene delene av et foster.

Det er Sky news som melder om denne uvanlige hendelsen, som inntraff på Colorado Springs Memorial Hospital for Children i USA.

Inne i svulsten ble det funnet en fot, en delvis utvokst hånd, samt et lår.

Det legene trodde var en hjernesvulst viste seg altså å være delene av et foster.

- Kroppsdeler inne i svulster er ekstremt sjelden, sier kirurgene som opererte Sam til Sky news.

Legene har ikke funnet årsaken til at kroppsdelene befant seg inne i Sam sitt lille hode. Men de spekulerer i om det kan være en arvelig eller medfødt svulst. Det kan også være et sjeldent tilfelle av «fetus in fetu», eller foster i foster, hvor en baby begynner å vokse inne i kroppen til sin tvilling.

Operasjonen ble gjennomført 3. oktober i år.

Gutten skal nå ha det bra, men blir undersøkt hver måned og får fysioterapi for å forbedre bevegelsen i nakken.