Nyfødte Synne overlevde

LARVIK (Dagbladet): Kathrine Kongsteien (25) og Erik Hovland (28) var på vei hjem fra fødeavdelingen med sin sju dager gamle datter Synne da familien frontkolliderte med et vogntog. Sammenstøtet var så kraftig at bilen med den vesle familien ble slengt flere titalls meter ut på et jorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er fantastisk at det gikk så bra. Vi slapp heldigvis uskadde fra ulykken, sier den nybakte mora, Kathrine Kongsteien til Dagbladet.

Politiet karakteriserer det også som utrolig at ingen ble drept eller skadet i den kraftige kollisjonen ved Ramsum på E18 i Stokke mellom Tønsberg og Sandefjord.

Fortumlet, og med ubetydelige skader kunne den vesle familien fra Tjodaling i Larvik krabbe ut av vraket. Likevel ble alle tre brakt til Vestfold sentralsykehus (VSS) i Tønsberg for observasjon. Dermed fikk den nyfødte jenta et ekstra døgn på sykehuset der hun ble født 2. april, før familien pånytt kunne sette kurs hjemover mot Tjodaling.

- Det å reise hjem fra sykehuset med sin nyfødte, var i utgangspunktet en helt spesiell opplevelse. Men at turen skulle bli så spesiell ante vi ikke, sier mora til vesle Synne.

Go'jenta lå i bag med sikkerhetsnett over seg, da ulykken skjedde på E18 i Stokke ved 12.30-tida skjærtorsdag.

Tankbil

Politiet i Tønsberg opplyser at en tankbil med tilhenger - som kom sørfra - måtte foreta en unnamanøver for å unngå sammenstøt med en bil som kjørte inn på motorveien i nordgående retning ved Skjee.

- Hjulene låste seg og vogntoget skar over i motsatt kjørebane der det frontkolliderte med en personbil, opplyser politiet i Tønsberg.

I personbilen - en Peugot - satt de stolte foreldrene med babyen på vei hjem fra fødeavdelingen i Tønsberg.

Peugoten ble slengt flere titalls meter ut på et jorde, mens vogntoget havnet i grøfta. En golf som kom rett bak, klarte ikke å stoppe og kjørte inn i tankvogna.

Snøvær

Den 34 år gamle kvinnen som kjørte golfen, ble kjørt til sykehuset med lettere skader.

Kort tid etter at politiet fikk melding om ulykken var sykebiler, politi og redningsmannskaper fra brannvesenet i Stokke og Tønsberg på plass.

Det var kraftig snøvær og våt veibane da ulykken inntraff.

KASTET:</B> Bilen med sju dager gamle Synne ble slengt langt ut på et jorde etter å ha frontkollidert med et vogntog på E18 i Stokke mellom Tønsberg og Sandefjord i påsken. Til tross for den kraftige kollisjonen ble ingen alvorlig skadd i ulykken.