Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyheten om Listhaugs Facebook-post går verden rundt

«Facebook-innlegg presset den norske regjeringen til randen av kollaps» skriver Bloomberg.

VERDEN RUNDT: Flere internasjonale medier har omtalt nyheten om Sylvi Listhaug og hennes Facebook-innlegg. Foto: Faksimile
VERDEN RUNDT: Flere internasjonale medier har omtalt nyheten om Sylvi Listhaug og hennes Facebook-innlegg. Foto: Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg om Arbeiderpartiet som ble spikeren i kista. Etter ei uke med massiv kritikk, trakk hun seg i dag fra jobben som justisminister.

Nå går nyheten om avgangen verden rundt og den britiske avisa The Guardian er blant mediene som har omtalt nyheten.

- På randen av kollaps

«Den norske justisministeren, Sylvi Listhaug, går av for å avverge et sammenbrudd av landets regjering, etter at hun forårsaket et opprør etter å ha beskyldt opposisjonen for å være for overbærende med terrorister» skriver The Guardian.

De skriver at Listhaugs avgjørelse om å gå av har avverget den største politiske krisen i Norge på flere år.

Det amerikanske nettstedet Bloomberg skriver at «Facebook-innlegg presset den norske regjeringen til randen av kollaps». De omtaler også støtten og blomstene Listhaug har fått de siste dagene.

Washington Post skriver at «Norsk minister går av etter Facebook-opprør». Også Reuters og Financial Times har omtalt nyheten.

- VI TRENGER VOKSNE FOLK I POLITIKKEN: Sylvi Listhaug har gått som justisminister, og her er folkets avskjed. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Heksejakt

Da Listhaug møtte pressen tirsdag morgen, sa hun at den siste uka har vært en heksejakt på henne.

- Det har vært en ren heksejakt, der målet har vært å kneble ytringsfriheten. Ytringsfriheten er for meg en utrolig viktig verdi, som vi skal gjøre alt for å hegne om, sa Listhaug under dagens pressekonferanse.

På spørsmål fra Dagbladet om hvorfor dette er en heksejakt, og hvorfor dette er en barnehage, sier Listhaug følgende:

- EN FJÆR BLE TIL FEM HØNS: FrP-veteran Carl I. Hagen var ikke imponert over Erna Solbergs håndtering av Listhaug-saken, og mener Listhaug ble presset til å gå av. Video/reporter: Emilie Rydning / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer Vis mer

- Jeg har bedt om unnskyldning. Det er tydeligvis ikke godt nok for partiene. Det var et mål å fjerne meg fordi jeg skaper debatt, utfordrer partiene på Stortinget, noe jeg forstår kan være krevende for noen. Jeg fortsetter den linja der på Stortinget.

Støttes av dansk kollega

Til tross for kraftig kritikk fra opposisjonen, får Listhaug støtte fra sin danske kollega, innvandrings- og integreringsminister Inger Støjberg.

Hun kaller debatten som har gått den siste uka for «fullstendig overdrevet og hysterisk».

- Hennes dyktige håndtering av innvandringspolitikken vil bli savnet. Og jeg er fullstendig overbevist om at Sylvi vil komme enda sterkere tilbake, skriver Støjberg på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling