Nyheter og refleksjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har i dag forandret seg. Vi ønsker å være en avis som er tydelig i de redaksjonelle prioriteringene. Vi ønsker å nå bedre fram til samfunnsengasjerte lesere av begge kjønn. Derfor skjerper vi nyhetsdekningen og utvider tilbudet når det gjelder debatt og kultur. Klarere seksjonering og konsekvent bruk av grafisk design skal gjøre det lettere for leserne å finne fram i avisen.

Endringene er ikke noe oppbrudd fra Dagbladets posisjon som en riksdekkende, massespredt løssalgsavis. Fornyelsen har ingen brodd mot Dagbladets tradisjon som en uavhengig og radikal avis. Tvert imot er målet å forsterke og utvikle avisens identitet og slagkraft. Det vil skje i pakt med de verdiene vi har pekt ut som overordnet for avisen: Dagbladets journalistikk skal være viktig, kontroversiell, raus og stimulerende.

Vårt mål er å videreutvikle det som er bærebjelken i Dagbladets tradisjon: samspillet mellom nyheter og refleksjon. En levende avis må ha en kraftfull nyhetsjournalistikk som informerer og avdekker - og gjerne underholder. Samtidig må avisen gi rom for refleksjon gjennom kommentarer, debatt, analyser og anmeldelser. Det er ikke tilstrekkelig - slik enkelte mediekritikere hevder - å være god til å fortolke verden. Ethvert medium som ikke har egne nyheter, som avslører og rapporterer, blir bare et ekko av hva andre har funnet på.

For bare noen få år siden ble papiravisene spådd en snarlig død. Hadde denne ekspertisen hatt rett, kunne vi nå ha sunget en salme ved reisens slutt. Men slik gikk det ikke. Avisene har beholdt sin posisjon som den helt sentrale leverandør av nyheter. Dette er avisenes viktigste konkurransefordel.

Samtidig er det et faktum at ideer og tanker som skal tilføre virkeligheten ny energi, får det stadig trangere i norske medier. I Dagbladet ønsker vi å gå motsatt vei, og gir derfor bedre vilkår for debatt og innsikt.

Nå ber vi om lesernes tillit. Vi ruller ut den røde løperen og ønsker gamle og nye lesere velkommen til Dagbladet.