Nyheter på nytt

I går ble NRK2 gjenfødt som nyhetskanal i bred forstand, i direkte konkurranse med den mer spissede Nyhetskanalen til TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK2 startet som «Ung og Tung»-kanalen, og rakk å lansere Fredrik Skavlan som talkshowvert, før den skiftet ham.

I det siste har NRK2 vært en middelaldrende mellomvekter, der profilen var litt avlastningskanal, litt kulturkanal og litt filmkanal. Vel og merke hvis du var så heldig at du befant deg der du kunne motta NRK2.

I går, fra klokka 12, ble kanalen gjenfødt med en ny og klarere identitet: En kanal for nyheter, med tilfang av bredere dokumentar og fakta-tilbud utover kvelden, med en liten dash kultur og satire som krydder. Spillefilmene er flyttet over til den nye underholdningskanalen NRK3. NRK leverer nå en TV-kanal til faktaelskerne, enn annen til fiksjon-fansen. Orden skal det være.

Uansett er konseptet tydeligere enn før, og nye NRK2 gir NRK en nasjonal plattform til å presentere lokale distriktsnyheter. Ingen andre kringkastere i landet har det tilfanget av lokale nyhetsproduksjon NRK har, med sine mange regionkontorer. Nye NRK2 blir rene øko-kanalen, med sitt store gjenbruk av nyheter.

Selve størrelsen på NRKs samlede nyhetsavdelinger gjør at man må føle respekt for TV 2s vågemot når de velger å konkurrere i mot med sin egen TV 2 Nyhetskanalen. Styrkeforholdet er ujevnt. Færre husholdninger kan få inn TV 2 Nyhetskanalen enn NRK2. Slik vil det fortsette, siden Nyhetskanalen er betalkanal, mens NRK2 er gratis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer