Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyhetsanker i USA suspendert etter Irak-løgn

NBCs nyhetsanker Brian Williams stenges ute fra studio i seks måneder uten lønn etter at han innrømmet å ha løyet på seg en krigshistorie fra Irak.

SUSPENDERT: Nyhetsanker Brian Williams i NBC News er suspendert i seks måneder uten lønn etter å ha løyet om en krigshistorie fra Irak. Foto: REUTERS/Phil McCarten/Files
SUSPENDERT: Nyhetsanker Brian Williams i NBC News er suspendert i seks måneder uten lønn etter å ha løyet om en krigshistorie fra Irak. Foto: REUTERS/Phil McCarten/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gjennom sine handlinger har Brian satt millioner av amerikaneres tillit til NBC på spill, sier NBC Universals sjef Steve Burke i en uttalelse.

Williams innrømmet forrige uke at historien han har fortalt om en opplevelse som krigsreporter i Irak for tolv år siden, ikke er sann. Nyhetsankeret har ved flere anledninger påstått at han var om bord i et helikopter som ble beskutt under de første dagene av Irak-krigen i 2003.

- Hans handlinger er utilgivelige, og suspenderingen er streng og passende, sier sjefen om straffen.

55 år gamle Williams tok allerede lørdag en selvpålagt pause fra rollen som anker for NBC Nightly News, etter over ti år ved roret. Før det beklaget han tabben og unnskyldte seg med at han hadde husket feil.

(NTB)