Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyhetsankeret ble mobbet for å være feit. Slik tok hun igjen på direkten

Mobberen skrev epost - nå får nyhetsankeret støtte fra hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som offentlig person - og kanskje særlig som journalist - må man være forberedt på å møte mye hets. Det var det amerikanske nyhetsankeret Jennifer Livingston klar over, men forrige uke fikk hun en epost som fikk det til å flomme over for henne.

WKBT News-ankeret ble i eposten mobbet for vekta si, og leseren skrev at hun burde tenke på at hun var et forbilde for barn.

- Jeg er overrasket over å se at din fysiske tilstand ikke er blitt bedre i løpet av mange år, skriver leseren.

I går tok Livingstone til motmæle. På direkten snakket hun rett til mobberen, og gjorde det klart at akkurat denne eposten var vanskelig å tolerere.

Tenker på barna - Sannheten er at jeg er overvektig. Men til den personen som skrev det brevet til meg, tror du ikke at jeg er klar over det? Tror du at dine onde ord påpeker noe jeg ikke klarer å se selv. Du kjenner meg ikke, så du vet ikke noe om meg annet enn det du ser på utsiden, sa nyhetsankeret.

Svaret går nå sin seiersgang på nettet, og ankeret får støtte fra alle verdenshjørner.

- Denne mannens ord betyr ikke noe for meg, men det som gjør meg sint er at det er barn som ikke vet bedre, som får eposter som er like kritiske som den jeg fikk, om ikke verre, hver eneste dag, sier hun.

Livingstone er trebarnsmor og sier at slike holdninger skremmer henne som mor.

- Hvis du er hjemme og snakker om den feite dama på TV, så gjett hva som skjer. Barna dine kommer til å gå på skolen og kalle noen feit, sier hun.

- Hvor tror du barna tar det fra? I det siste har nettopp dette vært et emne for debatt her hjemme i Norge. Kari Jaquesson har møtt kritikk for sine bastante meninger om overvektige. I et debattinnlegg tidligere i uka stilte frilansjournalisten Britt Nesteby Obrenovic spørsmålet: «Hvor tror du barna tar det fra?»

Innlegget fortalte om en episode der et barn kalte et annet for feit og fortalte at mora hadde fortalt at «de som er tjukke bare er late».

- Dette bør være en krystallklar beskjed til Kari Jaquesson. Nå må hun skjerpe ordbruken sin, og måten hun står fram på. Ja, hun er et forbilde for mange, kanskje også denne mammaen som fortalte barnet sitt at alle som er tjukke er late. Nettopp derfor må hun være sitt ansvar langt mer bevisst. Selv har jeg aldri hatt problemer med vekten, men det fraskriver ikke meg et ansvar som medmenneske, skrev Obrenovic.