Nyhetsåret 2011

Året ble sterkt preget av 22. juli-terroren. Men orkan, altersex, drap og hurtigrutebrann var også saker som fikk mye oppmerksomhet i 2011.

NYHETSÅRET 2011: Foto: Scanpix / Svein Gustav Wilhelmsen / Fjordingen / Kystverket / Privat
NYHETSÅRET 2011: Foto: Scanpix / Svein Gustav Wilhelmsen / Fjordingen / Kystverket / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrorangrepet 22. juli vil prege oss i år framover. Men nyhetsåret 2011 har vært innholdsrikt på mange andre områder også. Her er noen av de sakene som har fått oppmerksomhet det siste året:

7. januar: Fem omkom i bussulykke To idrettskretser ble berørt da en buss med 48 håndballspillere, trenere og foreldre var involvert i dødsulykken der fem personer omkom i Lavangsdalen utenfor Tromsø. Minst ti personer ble skadd, og to personer ble kastet ut gjennom bussens frontrute i den dramatiske ulykka.

- Det er den verste trafikkulykken jeg har opplevd i min tid som politimester i Troms politidistrikt, sa politimester Truls Fyhn da politiet orienterte om ulykken.

En personbil på vei ut av Tromsø fikk sladd, og dette førte til kollisjon med bussen og to andre kjøretøy. Stedet der ulykken skjedde, har hatt flere dødsulykker de siste årene.

12. januar: Maria Amelie pågrepet Maria Amelie som har levd ulovlig i Norge siden 2003, ble pågrepet av politiet på Lillehammer, etter at hun holdt foredrag ved Nansen-skolen om sin situasjon som papirløs i Norge. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.