Nyhetsbyrå: Afrikanske land vurderer kinesisk valuta som reservevaluta

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, skal en rekke finansledere og statsansatte fra flere afrikanske land møtes for å diskutere valutaen yuan.

RESERVEVALUTA? En rekke afrikanske land skal diskutere om det er aktuelt å innføre den kinesiske valutaen yuan som reservevaluta. Foto: NTB scanpix
RESERVEVALUTA? En rekke afrikanske land skal diskutere om det er aktuelt å innføre den kinesiske valutaen yuan som reservevaluta. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Yuan er Kinas valuta, og ifølge nyhetsbyrået skal sentralbanker og tjenestemenn fra 14 afrikanske land møtes for å diskutere om det kan være aktuelt for dem å innføre den kinesiske valutaen yuan som reservevaluta, skriver nyhetsbyrået Reuters.

17 banktopper og embetsmenn fra flere afrikanske land skal tirsdag og onsdag denne uka møtes i Harare, Zimbabwes hovedstad, for å vurdere om det kan være fordelaktig å innføre valutaen som en reservevaluta.

Reservevaluta er en nasjonal valuta som blir benyttet som oppgjørsmiddel i internasjonal handel og ved internasjonale transaksjoner, skriver Store norske leksikon. Den amerikanske dollaren er den viktigste reservevalutaen i verden.

Det kinesiske nyhetsbyrået siterer Macroeconomic and Financial Management Institute of Eastern and Southern Africa (MEFMI).

Også ansatte fra den afrikanske utviklingsbanken skal delta på møtene.

- De fleste land i MEFMI-regionen har lån eller tilskudd fra Kina, og det vil bare gi økonomisk mening å betale tilbake i kinesiske yuan, sier Gladys Siwela-Jadagu, talsperson for MEFMI.

Talspersonene sier at dette er grunnen til at det var nødvendig å diskutere saken, og sier at valutaen har nærmest har blitt en «felles valuta» i handel mellom afrikanske land og Kina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer