Nyhetsbyrå: De russiske pilotene antas å være i live

Siterer anonym tyrkisk regjeringskilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to russiske pilotene om bord jagerflyet som ble skutt ned av det tyrkiske militæret tirsdag, antas å være i live.

Det melder nyhetsbyrået Reuters og siterer en anonym tyrkisk regjeringskilde.

Britiske The Guardian gjengir uttalelsen, og skriver at Tyrkia jobber for å sikre at pilotene blir løslatt fra en syrisk rebellgruppe. Med andre ord mener Tyrkia, ifølge Reuters, at de to pilotene er holdt av rebeller i Syria.

Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Bekrefter nedskytningen Tyrkiske myndigheter bekrefter at de har skutt ned et russisk fly som de hevder krenket tyrkisk luftrom. Russlands forsvarsdepartement benekter at flyet var inne over Tyrkia.

Russlands president Vladimir Putin mener at flyet ble skutt ned på syrisk side, fire kilometer fra den syriske grensa.

- Alvorlig hendelse En tyrkisk militærtalsmann sier det var tyrkiske F16-fly som skjøt ned kampflyet. Han gjør det klart at flyet ble advart før det ble åpnet ild, men at advarslene ble ignorert.

Men Russlands forsvarsdepartement sier de kan bevise at flyet var i syrisk luftrom hele tida. De sier også at flyet ble truffet av artilleri fra bakken, ifølge Interfax.

Russiske militærhelikoptre søker etter pilotene fra det nedskutte krigsflyet nær den syriske grensa, melder tyrkiske Dogan News Agency.

Dagbladet oppdaterer saken.