Nyhetsbyrå: Lula overgir seg lørdag

Brasils ekspresident Luiz Inácio Lula da Silva skal overgi seg til politiet lørdag, melder det brasilianske nyhetsbyrået Agencia Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lula hadde frist til klokken 22 norsk tid fredag til å gå til politiet frivillig, men nektet å overgi seg.

Isteden dro den korrupsjonsdømte 72-åringen, som var en svært populær president fra 2003 til 2011, for å møte sine tilhengere ved metallarbeidernes hovedkvarter i Sao Bernardo Do Campo i delstaten São Paulo.

Nære allierte av Lula opplyste til pressen natt til lørdag at han blir værende i byen over natten og at forsvarerne hans forhandlet med politiet om tid og sted for pågripelsen.

Kort tid senere meldte det brasilianske nyhetsbyrået Agencia Brasil at han skal overgi seg lørdag etter å ha deltatt på en messe til minne om sin avdøde kone Marisa Leticia, som døde i fjor 68 år gammel.

Tre begjæringer

Samtidig har forsvarerne hans for tredje gang på to dager har levert en begjæring om at han skal få slippe fengsel mens ankesakene mot ham pågår. Arrestordren på den tidligere presidenten ble utstedt kort tid etter at Brasils Høyesterett sent torsdag avviste den første begjæringen om å slippe fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer