Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyhetsbyrå: Nord-Korea har avfyrt uidentifisert prosjektil

Ny test fra Kim Jong-un.

NY MISSILTEST: Kim Jong-Un og Nord-Korea avfyrte søndag et uidentifisert missil, ifølge det sørkoreanske militæret. Foto:  AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR / NTB scanpix
NY MISSILTEST: Kim Jong-Un og Nord-Korea avfyrte søndag et uidentifisert missil, ifølge det sørkoreanske militæret. Foto:  AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Korea har avfyrt et uidentifisert prosjektil søndag lokal tid, skriver Reuters, som siterer det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Det er militæret i Sør-Korea som kommer med opplysningene.

Objektet skal ha blitt avfyrt fra et sted i de vestlige delene av landet, og skal ha landet i sjøen øst for Koreahalvøya.

Prosjektilet skal ha blitt avfyrt fra samme området som Nord-Korea i oktober i gjennomførte to tester av mellomdistansemissil, skriver nyhetsbyrået AP.

Den første meldingen fra Yonhap gikk på at Nord-Korea hadde avfyrt et ballistisk missil.

Prosjektilet skal ha blitt sendt i retning Japan, men skal ikke ha truffet japansk territorium.

Talsperson for den japanske regjeringen, Yoshihide Suga, uttaler at prosjektilet landet i havet et sted mellom de to landene.

To atomprøvesprengninger

I fjor gjennomførte Nord-Korea 24 missiltester og to atomprøvesprengninger. De testet et mulig mellomdistansemissil avfyrt fra ubåt og en ny rakettmotor med fast drivstoff.

Da Kim Jong-un 1.januar holdt sin nyttårstale skrøt han av landets framgang i utviklingen av atomvåpen og missiler.

- Vi er snart inne i siste fase av forberedelsene til å teste en interkontinental missil, sa Kim.

Landet har også flere ganger truet med at de i framtiden vil kunne angripe USA og Sør-Korea med atomvåpen.

USA-kritikk

Foreløpig er det altså uklart hva Nord-Korea avfyrte søndag, men det er ingen tvil om hvordan USA stiller seg til landets våpentesting, selv om Trump ignorerte et spørsmål om Nord-Koreas oppskytning da han møtte pressen natt til søndag.

USAs ferske forsvarsminister James Mattis var i forrige uke på sitt første offisielle utenlandsbesøk.

Første stopp var Sør-Korea. Tema under besøket var det amerikanske rakettforsvarssystemet THAAD, som det er avtale om at amerikanerne skal utplassere i landet.

Mattis rettet også en advarende pekefinger mot Kim Jong-un.

- Ethvert angrep på USA eller våre allierte vil bli overvunnet, og bruk av atomvåpen vil bli møtt med et effektivt og overveldende svar, sa Mattis.

Nord-Korea har siden 2006 vært under FN-sanksjoner på grunn av sine atomsprengninger og testing av ballistiske missiler.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media