Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyhetsbyrå: Trump vurderer å mobilisere 100 000 soldater for å pågripe ulovlige innvandrere

Ifølge Associated Press. - Feil, sier presidentens talsmann. 

SOLDATER: Ifølge nyhetsbyrået AP vurderer Trump-administrasjonen å mobilisere opp mot 100 000 soldater for å pågripe papirløse innvandrere i USA. Foto: REUTERS/ NTB scanpix 
SOLDATER: Ifølge nyhetsbyrået AP vurderer Trump-administrasjonen å mobilisere opp mot 100 000 soldater for å pågripe papirløse innvandrere i USA. Foto: REUTERS/ NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trump-administrasjonen vurderer å mobilisere opp mot 100 000 medlemmer av USAs nasjonalgarde for å pågripe papirløse innvandrere, melder AP.

Nyhetsbyrået Associated Press skal ha fått tilgang til et dokument fra Det hvite hus som skisserer en slik løsning.

Elleve stater

Dokumentet på elleve sider skal skissere opp en løsning der USAs nasjonalgarde stasjoneres i elleve stater.

Til og med stater så langt nord i USA som Oregon, og så langt øst som Louisiana, skal ifølge AP inngå i det skisserte forslaget.

Nyhetsbyrået har nå offentliggjort hele dokumentet som de har fått tilgang til.

INNREISEFORBUD: 27. januar undertegnet Donald Trump et innreiseforbud for å hindre «radikale, islamistiske terrorister» i å komme til USA. Her er hele forbudet, kort forklart. Video: CNN Vis mer

De andre statene som skal inngå i løsningen er blant andre California, Arizona, New Mexico og Texas. Disse statene grenser til Mexico.

Videre er det Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma og Arkansas.

Tidligere har nasjonalgarden blitt brukt til å bistå i innvandringsrelaterte oppdrag på grensen til Mexico, men de har aldri deltatt så langt nord før. Det er kun en delstat som skiller Oregon fra Canada.

Ifølge estimerte tall fra Pew Research Center, bor det 11,1 millioner ulovlige innvandrere i USA. Nesten halvparten av disse bor i de elleve nevnte statene, skriver AP.

Dersom forslaget gjennomføres, vil guvernørene i de berørte delstatene ta den endelige beslutningene om hvorvidt deres soldater skal delta i aksjonen, skriver AP.

- Ikke sant

Det hvite hus benekter fredag planene om å mobilisere soldater for å pågripe ulovlige innvandrere, skriver The Hill.

- Dette er 100 prosent ikke sant. Det er falskt. Det er uansvarlig å si dette, sier talsmann for Det hvite hus, Sean Spicer.

Spicer kunne ikke si at ideen aldri hadde blitt diskutert av administrasjonen, ifølge The Hill.

På en pressekonferanse torsdag, kunngjorde president Trump at han neste uke vil undertegne en ny presidentordre med tiltak som skal beskytte USAs grenser.

RASER: Under Donald Trumps pressekonferanse torsdag kveld fikk han nok av reporterne i salen. Video: AP Vis mer

Trump ville ikke avsløre noen detaljer om hva den nye presidentordren vil inneholde. Det er ikke kjent om dokumentene som AP har fått tilgang til, er den nye presidentordren.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling