Nyhetsbyrå: USA og Kina enige om å skrinlegge handelskrigen

USA og Kina er enige om å skrinlegge handelskrigen og stoppe økningen av toll mellom landene, opplyser Kinas visestatsminister Liu He til Xinhua.

STATSLEDERE: Donald Trump møtte Kinas president Xi Jinping da han var i Beijing i fjor. Foto: NTB scanpix
STATSLEDERE: Donald Trump møtte Kinas president Xi Jinping da han var i Beijing i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kinesiske nyhetsbyrået siterer Liu, som har vært kinesernes forhandlingsleder under møtene med USA i Washington denne uka.

– De to sidene har kommet til enighet og vil ikke ha en handelskrig. Partene vil slutte å øke tollene mot hverandre, sa Liu.

Lørdag sa USA og Kina i en felles uttalelse at de er enige om tiltak for «vesentlig» å redusere USAs handelsunderskudd med Kina med en «betydelig» økning av kjøp av amerikanske varer.

Handelsunderskudd

Kunngjøringen kommer i en tid hvor er høy spenning mellom de to største økonomiene i verden. President Donald Trump har beskrevet handelsunderskuddet som en fare for amerikansk sikkerhet og har truet med å pålegge milliarder i toll på kinesisk import.

«Det er enighet om effektive tiltak for i hovedsak å redusere USAs handelsunderskudd med Kina», heter det i kunngjøringen.

«For å møte kinesiske forbrukeres økende behov og behovet for økonomisk utvikling av høy kvalitet, vil Kina øke kjøp av USAs varer og tjenester betydelig», heter det videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer