Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyhetskampen

Da Dagsrevyen skulle begynne, sendte TV2 den fulle dekningen av pressekonferansen med kronprins Haakon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i det de vanligvis kaller underholdningsnytt.TV2 vet hva som holder på seere, og bruker alle grep for å holde oss unna NRK og Dagsrevyen.

NRK vant mandagens slottsnytt, TV2 vant i går.

Og TV2 løste også intervjuet riktig - ved å sende så mye av den fascinerende seansen som mulig. NRKs dekning av det samme, ble skjemmet av irrelevant dekning av Haakons besøk. Når hovedaktøren i dette kapittelet av norsk monarkisk historie uttaler seg, bør nyhetene levere det mest mulig ordrett - uten å vinkle seg bort.

Synd da at TV2s nettsted presenterte intervjuet med norsk slentrete intervjupraksis. Der bød man på sitater som dekket omtrent det Haakon sa - ikke det nøyaktige ordvalget. Og akkurat nå veier kronprinsen og andre alle ord på gullvekt.

Det burde for så vidt presidentkandidat Bush ha gjort - men hva kalte han egentlig journalisten fra respekterte New York Times? I NRKs Dagsrevyen fastslo Ole Torp på sobert bergensk at Bush sa «rævhål», men ifølge tekstingen kalte Bush ham «superkødd». Superkødd? Skjellsord er ikke lett.

Sterkt «Brennpunkt»

«Brennpunkt» startet sesongen med en særdeles sterk og vellaget dokumentar om sviktende drapsetterforskning ved politikontoret i Drammen. Formen var kontroversiell - det ble benyttet lydbåndopptak av polititjenestemenn, sannsynligvis uten at disse var klar over at de ble tatt opp. Men «Brennpunkt» dokumenterte at Drammen politikammer umulig kan ha gjort det de burde gjøre - og at de har et betydelig forklaringsproblem.

Det finnes et mord, det finnes en slags tilståelse, og altfor lite er gjort for å hente den antatte gjerningsmannen i Kosovo. Lars O. Toverud og Ståle Hansen hadde laget en overbevisende og dyktig dokumentar - en viktig form midt i all nyhetstapeten vi nå bys.

Pussig var det at TV2 uten kildeangivelse «fulgte opp» saken fire timer før NRK viste dokumentaren. Nå skulle den mistenkte snart arresteres, visste TV2. Jeg skulle gjerne visst akkurat hvor den opplysningen kom fra.

Reklameproblemer

TV2 får problemer med sine reklamepauser i «Nyhetstimen». Går det, så går det, må filosofien bak den friske reklamesatsingen nærmest ha vært. For lov er det jo ikke. Men det spørs om ikke den mystiske snikannonseringen på vei inn overalt i NRK er minst like alvorlig. Går jeg til NRK Tekst-TV får jeg nå tilbud om 150000 i lån uten sikkerhet - til 17,9 prosent nominell rente. Det kan jo komme godt med hvis jeg får lyst til å gamble etter Norsk Tippings ukentlige reklameprogrammer - på NRK.