Nyhetskanal-ansatte raser over løftebrudd

Styreformann Tor Andersen i Nyhetskanalen gikk klokken 13 i dag til Oslo skifterett for å slå kanalen konkurs etter vel fem måneders drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Til dere som ikke blir bedt om å bistå bobestyreren: Rydd pulten og gå hjem og søk jobber, sa advokat Leif Petter Madsen, da han informerte staben om deres rettigheter da Nyhetskanalen ble slått konkurs i dag.

De ansatte føler seg lurt, og er forbannet på A-pressen, som de mener har brutt løfter. A-pressen sier på sin side at man aldri ga noen løfter.

TVNorge sier at man vil skaffe nyheter fra eget studio fra i morgen.

Andersen, som representerer A-pressen - største eier i Nyhetskanalen med 42 prosent - informerte de ansatte på et møte i dag klokken 11.

Beslutningen om å begjære oppbud skjedde på et styremøte tidligere om morgenen, etter at man ikke klarte å bli enige med TVNorge om en midlertidig løsning om nyhetsproduksjon.

- Løftebrudd

Journalistene mener A-pressen løper fra løftene sine:

- De lovte å holde på i tre år, selv med tap. Vi advarte eierne, og sa det koster mye å lage nyheter. De beroliget oss, ga beskjed om at de hadde full kontroll, og at vi hadde god tid, og så skjer dette, sier journalist og programleder Anniken Schjøll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer