Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyhetskanal-ansatte raser over løftebrudd

Styreformann Tor Andersen i Nyhetskanalen gikk klokken 13 i dag til Oslo skifterett for å slå kanalen konkurs etter vel fem måneders drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Til dere som ikke blir bedt om å bistå bobestyreren: Rydd pulten og gå hjem og søk jobber, sa advokat Leif Petter Madsen, da han informerte staben om deres rettigheter da Nyhetskanalen ble slått konkurs i dag.

De ansatte føler seg lurt, og er forbannet på A-pressen, som de mener har brutt løfter. A-pressen sier på sin side at man aldri ga noen løfter.

TVNorge sier at man vil skaffe nyheter fra eget studio fra i morgen.

Andersen, som representerer A-pressen - største eier i Nyhetskanalen med 42 prosent - informerte de ansatte på et møte i dag klokken 11.

Beslutningen om å begjære oppbud skjedde på et styremøte tidligere om morgenen, etter at man ikke klarte å bli enige med TVNorge om en midlertidig løsning om nyhetsproduksjon.

- Løftebrudd

Journalistene mener A-pressen løper fra løftene sine:

- De lovte å holde på i tre år, selv med tap. Vi advarte eierne, og sa det koster mye å lage nyheter. De beroliget oss, ga beskjed om at de hadde full kontroll, og at vi hadde god tid, og så skjer dette, sier journalist og programleder Anniken Schjøll.

Leder Ole-Christian Tronstad av redaksjonsklubben får nå den vanskelige jobben med å fordele midlene fra konkursboet sammen bobestyreren.

- Skuffet er bare fornavnet. Det er skandaløst at det går an å svi av så mye penger. Jeg forstår ikke at det er lovlig at Tor Andersen kan komme her, si unnskyld, og så bare gå igjen, og tro at det er greit. Det er ikke greit, sier Tronstad.

- Ikke løftebrudd

Administrerende direktør Hans Kristian Amundsen i Nyhetskanalen understreket overfor NTB 1. sendedag 18. august at eierne ga kanalen prøveperiode på tre år for å se om kanalen var liv laga.

- Jeg er skuffet over at eierne trakk seg ut: Men i dag er det ikke tid for analyser, men for de vonde følelser, sier Amundsen.

Tor Andersen sier at han tar ansvar for konkursen, at han er skuffet, og at det er et personlig nederlag for han. Men han avviser at han eller andre i A-pressen har lovet at man ville drive i tre år.

- Vi har ikke lovet noe som helst. Vi planla å drive i to år med tap, og så gå i balanse det tredje. Men vi har opplevd kostnadssprekk og inntektssvikt, og det som verre er: det ble dyrere å produsere nyhetssendinger for TVNorge enn antatt, sier Andersen.

På spørsmål om hvorfor ikke tv-produksjonsselskapet Juritzen kunne ta over staben, sier Andersen at det ble for vanskelig. Det var ikke mulig å komme til en avtale, og Juritzen stilte krav vi ikke kunne møte, sier Andersen.

(NTB)

KONKURSBO:</B> Den skuffede klubblederen i Nyhetskanalen, Ole-Christian Tronstad, får nå den vanskelige jobben med å fordele midlene fra konkursboet sammen bobestyreren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!