Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyhetskanalen ber TVNorge om krisehjelp

Styret i Nyhetskanalen ba i kveld TVNorge om 5 millioner kroner i krisehjelp å holde kanalens drift oppe i tre måneder. Ledelsen i TVNorge skal svare innen klokken 09.00 i morgen tidlig, opplyser administrerende direktør Pål Trælvik i TVNorge til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til TVNorges Aktuelt sier Trælvik i kveld at det er 90 prosent sikkert at han ikke kommer til å si ja til å gi de 5 millionene.

Dermed kan Nyhetskanalen bli slått konkurs i morgen, og 96 personer miste jobben.

Utspillet i dag om 5 millioner i krisehjelp kom etter lange forhandlinger om kanalens framtid. Like etter klokka 1900 kom styret ut fra møterommet, fremdeles kamplystne.

- Nyhetskanalen ønsker at TVNorge skal tilføre kanalen 5 millioner kroner for å drive tv-virksomheten videre i en tre måneders periode. Slik vil de vinne tid for å styre en eventuell avvikling og unngå at konsesjonen går tapt i en konkurs, sier Trælvik til NTB.

- Forslaget innebærer en dobling av TVNorges kostnader i forhold til tv-kanalen, sier Trælvik.

Lagt ned

Nyhetskanalens egne sendinger ble lagt ned sist fredag ettermiddag, etter at styret like før måtte konstatere at 42 millioner av aksjekapitalen på 47 millioner kroner var tapt. Tapet har skjedd i løpet av det halvåret kanalen har vært på luften.

Intensjonene med Nyhetskanalen var opprinnelig store. Sendingene skulle etter hvert distribueres ut over landet og gjøre kanalen til Norges svar på CNN.

Men kanalen fikk ikke de reklameinntekter og oppmerksomhet i markedet som det opprinnelig var regnet med. Seertallene har heller ikke vært på topp - bare vel 23.500 i snitt så langt. Det er en oppslutning som annonsørene ikke har følt seg fristet av.

Den sikreste inntektskilden for Nyhetskanalen har vært nyhetsproduksjonen for TVNorge, som for kontraktstiden var beregnet til 20 millioner kroner. Medarbeiderne i nyhetskanalen gikk med på å lage nyheter tre ganger i døgnet for TVNorge ut sist helg, og også mandagens nyhetssendinger i TVNorge var signert Nyhetskanalen.

Sist fredag tilbød TVNorge-ledelsen seg å betale 1 million kroner mer for nyhetene, for å være sikret videre leveranser fra Nyhetskanalen. På dette tidspunkt virket det ikke som om Nyhetskanalens ledere var interessert i å forhandle med TVNorge.

Juritzen

Fredag, parallelt med styremøteaktivitet i Nyhetskanalen, kom Arne Juritzen på banen. Han har et produksjonsselskap som blant annet lager forbrukerprogram for TV 2. Han tilbød seg å overta tv-sendingene i TVNorge, og ville ansette halve staben i Nyhetskanalen og overta kanalens produksjonsutstyr. Han hadde frist til i dag å avklare sitt forhold til Nyhetskanalen.

- Vi er fremdeles på banen og fører drøftinger med styret i Nyhetskanalen, sier Arve Juritzen til NTB i kveld. Juritzen vil imidlertid ikke gå inn på noen konkrete utspill mellom selskapet hans og ledelsen i Nyhetskanalen.

- Vi holder kontakt via telefonen, men det blir neppe noen avklaring før ut på dagen i morgen, sier Juritzen.

Pål Trælvik sier til TVNorge Aktuelt at også TV 2 er inne i bildet.

- De eier jo 50 prosent av kanalen. Så de er selvfølgelig veldig opptatt av hvordan vi skal løse denne konflikten. De vet jo selv at de sitter på et miljø som jeg kan være avhengig av, og ønsker å stille de ressursene til rådighet som jeg trenger, sier Trælvik.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!