Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyhetskanalen i Oslo er lagt ned

Nyhetskanalen i Oslo er historie. Bilder av et tomt studio var det kanalen la ut klokka 17.05 fredag ettermiddag. Sendingen inneholdt: - En sak om vårt sørgelige endelikt, slik vaktsjef Dag Aasdalen uttrykte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fem minutter lange sendingen viste medarbeidernes skuffelse og frustrasjon, og var et oppgjør med det de oppfatter som eiernes manglende innsats for tv-kanalen.

Programleder Tom Strømnæss innledet med å si at «barnet» Nyhetskanalen hadde vist seg å være for svakt, at «genene» fra eierne var for dårlige, og at det på styremøtet i kanalen fredag middag ble foretatt aktiv dødshjelp.

Sendingen ble avsluttet med klubbleder Ole-Christian Tronstad. Han la særlig vekt på at salgs- og markedsføringsarbeid for kanalen har vært helt fraværende.

Vil ikke bruke mer

Etter styremøtet fredag ble det klart at eierne av Nyhetskanalen - A-pressen, Møller-gruppen og Giil Johannesen - ikke vil bruke mer penger på å redde kanalen, som har eksistert i snaue seks måneder. Nyhetskanalen legges ned øyeblikkelig, men eierne forsøker å redde stumpene ved å fortsette produksjonen av TVNorge-nyhetene gjennom Juritzen TV.

- På kort tid har vi og de andre eierne av Nyhetskanalen tapt over 50 millioner kroner, fortalte styreformann Andersen, til de ansatte på et allmøte i går ettermiddag.

Det nye selskapet som Juritzen skal etablere, kan bli kortvarig. TV 2 har opsjon på å overta produksjonen av nyheter for TVNorge, og kan være klar om to måneder.

  Nyhetskontrakten for TVNorge er verd 20 millioner kroner.

- Føler oss lurt

De ansatte i Nyhetskanalen er meget frustrert over at kanalen så brått legges ned, selv om de en tid har vært klar over de økonomiske problemene.
  Klubbleder Ole-Christian Tronstad sier at A-pressens tv-satsing nå er preget av panikk, og at A-pressen har fått riper i lakken.
  - Vi føler oss lurt, og vi føler oss ført bak lyset, sier Tronstad.

- Gjort alt feil

Beskyldningene mot A-pressen haglet også på den avsluttende allmøtet.

- Dere har gjort alt feil. Dere har fått oss til å tro på et prosjekt som dere helt fra starten styrte mot stupet. Vi er lurt, raste de ansatte.

Spesielt opprørte ble staben, som har fått ros fra mediekommentatorer for å lage bra tv, da Andersen ba dem om å komme på jobb på mandag, men ikke kunne garantere lønn.

- En hvilken som helst husmor kunne vist bedre økonomisk sans enn dere, lød det fra en av de ansatte.

- Graverende oppførsel fra A-pressen, tordnet kanalens kjendis, Jens Brun-Pedersen.

Seerne uteble

Nyhetskanalen, som har vært å se i Oslo-området, skulle bli Norges svar på CNN. Målet var å bli landsdekkende, men selskapet har slitt med for få seere, og dermed har reklameinntektene uteblitt.

Den siste undersøkelsen fra Norsk Gallup viste at kanalen i snitt hadde 23 500 seere daglig før nyttår.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!