Nyhetsnettsted hevder Trump vil trekke seg fra Parisavtalen

President Donald Trump har sagt til noen av sine fortrolig, inkludert klimasjef Scott Pruitt, at han planlegger å trekke seg fra Parisavtalen, melder Axios.

IKKE ENIGE: USAs president, Donald Trump, deltok fredag og lørdag på G7-toppmøte i Italia sammen med blant andre Canadas statsminister, Justin Trudeau, Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Italias statsminister, Paolo Gentiloni. Foto: AP Photo/Evan Vucci
IKKE ENIGE: USAs president, Donald Trump, deltok fredag og lørdag på G7-toppmøte i Italia sammen med blant andre Canadas statsminister, Justin Trudeau, Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Italias statsminister, Paolo Gentiloni. Foto: AP Photo/Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det amerikanske nyhetsnettstedet Axios , grunnlagt av tungvektere fra Politico, viser til tre kilder med direkte kjennskap til saken, skriver Reuters.

Lørdag tvitret Trump at han i løpet av den kommende uken ville ta en avgjørelse om hvorvidt han skal støtte Parisavtalen. Denne helgen ble de øvrige G7-landene enige om å gi ham mer tid til å finne ut av spørsmålet, selv om ikke alle var fornøyd med den løsningen.

– Det er ekstremt problematisk, for ikke å si svært utilfredsstillende, at G7-toppmøtet ikke kunne bli enige om formuleringer om klimaendringer, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

Det hvite hus har foreløpig ikke svart på en henvendelse om å kommentere, men en kilde som har vært i kontakt med dem som jobber med å komme fram til en avgjørelse, sier det er planlagt møter på høyt nivå til uken. Toppsjefene i energiselskaper og andre store bedrifter er blant dem som skal delta på møtene.

Trump har tidligere kalt klimaendringene en bløff, men på G7-møtet kom han under press fra de seks andre deltaker landene om å holde avtalen fra 2015. Parisavtalen skal sørge for en nedgang i klimagassutslipp med mål om holde den globale oppvarmingen under 2 grader og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer