Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nylig dømt for vold og voldtekt

Men 16. mai spiller Gorgoroth for studentene i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2. pinsedag stiller blackmetal-bandet Gorgoroth på scenen i Hulen i Bergen. To av medlemmene har nylig møtt i retten som tiltalte i grove voldssaker.

Likevel får de opptre for studentene, melder studentavisa Studvest.

Alvorlig mishandling

Vokalisten i Gorgoroth, med kallenavnet Gaahl, ble i februar dømt til 14 måneder i fengsel for mishandling av en 41 år gammel mann.

Mishandlingen skjedde i Høyanger i Sogn og Fjordane for tre år siden og var svært alvorlig. Retten slo fast at det handler om «rå, massiv og langvarig vold mot fornærmete». Blant annet ble mannen sparket i hodet og ansiktet. Han ble også tvunget til å drikke sitt eget blod.

Gaahl er dømt både i tingretten og lagmannsretten. Han har fortsatt frist på seg til å avgjøre om han vil anke dommen til høyesterett. Dommen er dermed ikke rettskraftig, og vokalisten er derfor ikke innkalt til soning, til tross for at det er tre måneder siden dommen falt i Gulating.

Det 41 år gamle offeret er fortsatt sykemeldt, tre år etter hendelsen, ifølte Studvest.

For to år siden anmeldte en kvinne Gorgoroth-gitaristen Infernus (32) for voldtekt. Etter å ha blitt utsatt for flere overgrep i en time, klarte hun å flykte i bare håndkleet, ifølge Bergens Tidende. For bare en uke siden ble han dømt for voldtekten. Dommen ble anket på stedet.

PÅ SCENEN: Gitaristen Infernus og vokalisten Gaahl under en Gorgoroth-konsert på John Dee i Oslo i februar. Foto: SCANPIX
PÅ SCENEN: Gitaristen Infernus og vokalisten Gaahl under en Gorgoroth-konsert på John Dee i Oslo i februar. Foto: SCANPIX Vis mer

Likevel er bandet velkomne til å opptre for studentene i Bergen.

Bør gi bort pengene

Hans Skretting i styret i Hulen sier at bandmedlemmene er dømt personlig for voldshandlingene og at Hulen derfor ikke vil utelukke bandet fra scenen.

Leder i Landsforeningen for voldsofre, Margit Løvmo, reagerer imidlertid sterkt på at de voldsdømte musikerne får stå på scenen og tjene penger mens ofrene deres fortsatt lider.

- Det er farlige kriminelle det er snakk om her. Det minste både bandet og Hulen burde gjøre, er å donere inntektene til voldsofre, sier Løvmo til Studvest.

På utestedet Garage i Bergen sier ledelsen at Gorgoroth ikke er velkomne til å spille på grunn av de to voldsdommene mot bandmedlemmene.

Navnet Gorgoroth er tatt fra trilogien Ringenes Herre. I boka er Gorgoroth en slette som er mørk og uten liv. På sletta er det ondskapen som råder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!