Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nylig frigitt video viser politibetjenter banke opp mann med batong

Alle tre fikk sparken. 

SPARKET: Denne nylig frigitte videoen fra juni 2016 viser tre politibetjenter ved Agawam i Massachusetts blant annet slå en mann med batong. Mannen skal ifølge politiet ha oppført seg «ekstremt voldelig.» Statsadvokaten har besluttet å ikke sikte mennene. Video: WGGB, AGAWAM POLICE DEPARTMENT via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En video, nylig frigitt av politiet i Agawam, Massachusetts, viser tre politibetjenter som bruker stor fysisk makt, blant annet ved bruk av batong, på en mann de nettopp har arrestert.

Hendelsen skjedde i juni 2016.

Alle de tre politibetjentene ble sparket etter hendelsen, som ble fanget opp av politiets egne kameraer. Begrunnelsen for sparkingen var unødvendig bruk av vold.

Ifølge politiet var mannen beruset og «ekstremt voldelig». Dette skal ha vært grunnen til politiets voldelige behandlingen av ham.

Videoen viser timene som den 27 år gamle mannen brukte på Agawam politistasjon, etter at han ble arrestert for å ha drukket på et offentlig sted og nektet å la seg arrestere. Mannen skal ha vært på besøk i fornøyelsesparken Six Flags da han ble arrestert, melder Masslive.

- Ikke upassende

John Connor er advokaten til de sparkede betjentene. Han sier til CNN at videoen ikke viser upassende bruk av fysisk makt.

- Mannen sparket, slo, og tok kvelertak, og når du gjør slikt så er politibetjentene autorisert til å bruke batong.

Ifølge Masslive skal advokaten også ha argumentert for at mannens promille både i fornøyelsesparken og på politistasjonen var så høy at bruk av makt var nødvendig, og rettferdiggjort under politiets egen policy.

Ingen er siktet

Statsadvokaten, som har sett gjennom filmen og etterforsket hendelsen, har ikke siktet betjentene. Det mener Connor er et bevis på at ingen forbrytelse har skjedd.

- Det at statsadvokaten har avsluttet etterforskningen og besluttet at det ikke skjedde en forbrytelse her, betyr at disse politibetjentene oppførte seg på en passende måte. Om de hadde brukt unødvendig fysisk makt, så hadde det vært kriminelt, sier han til CNN.

Politibetjentene har anket sparkingen. Høringene er fortsatt i gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling