Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nynazist (25) erkjente pengetransportran

Daniel De Linde i retten i dag. Tre andre nekter skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nynazisten Daniel De Linde (25) erkjente straffskyld etter ranet av en pengetransport ved Nordeas bankfilial på Grünerløkka i Oslo i april 2003. De tre andre tiltalte i saken nekter befatning med ranet da rettssaken startet i Oslo tingrett i dag.

Ifølge påtalemyndigheten fikk de fire som er tiltalt med seg over 3 millioner kroner da de på morgenen den 22. april overfalt og truet til seg en koffert fra en verditransport. To av de tiltalte mennene skal ha vært inne i banken og var bevæpnet med skytevåpen.

De fire tiltalte er nynazistene Daniel De Linde (25) og Terje Sjølie (30), den tidligere ransdømte Trond Ron Jarle Horgen (40) og en 30-åring. Flere av dem er tidligere dømt eller mistenkt for bank- og pengetransportran.

Mens De Linde erkjente straffskyld etter tiltalen om ran og ulovlig oppbevaring av en rekke skytevåpen, nektet de tre andre medtiltalte skyld.

Det er satt av seks dager til saken i Oslo tingrett.

(NTB)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media