Nynazist drepte fangevokteren sin

Skulle til legen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 27 år gamle nynazisten Curtis Allgier så sitt snitt til å flykte under et legebesøk mandag morgen i Salt Lake City. Med seg hadde han en bevæpnet fangevokter.

Den sterkt tatoverte Allgier tok fangevokterens våpen og skjøt ham før han stakk av i en stjålet sportsbil, skriver nyhetsbyrået AP.

Kolldierte under jakten

Politiet hev seg etter og det ble en biljakt hvor farten ble målt til 160 kilometer i timen på det verste. To av politibilene kolliderte med hverandre under jakten på 27-åringen.

Politijakten endte i en fastfood-restaurant hvor nynazisten løp inn. Der rakk han å fyre at et skudd før en av gjestene tok affære og fikk tatt fra Allgier våpenet.

- Det høres ut som om han utførte en heltedåd, men han stiller seg ydmyk til hele episoden, sier politiet om restaurantgjesten.

Tok våpenet

27-åringen tok våpenet fra fangevokteren mens han ventet på en MR-undersøkelse han skulle ta etter å ha klaget på at han hadde ryggplager, skriver AP.

FRATATT VÅPENET: En gjest i restauranten tok våpenet fra Curtis Allgier. Foto: AP/SCANPIX
FRATATT VÅPENET: En gjest i restauranten tok våpenet fra Curtis Allgier. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Prosedyren for dette krever at fangevokteren erstatter håndjernene med fleksible håndjern av plast, sier fengselsdirektør i Utah, Tom Patterson til AP.

Den 60 år gamle fangevokteren ble truffet i hodet med ett skudd.

- Dette er en av risikoene vi løper i jobben vi utfører for samfunnet. Men noen ganger risikere vi dessverre våre egne liv, sa Patterson.

Ringte venninne

Alliger ringte en av vennene sine mens han forsøkte å kjøre fra politiet. Han fortalte at han hadde skutt en politimann og at han var lei seg for det.

- Jeg visste ikke engang hvordan jeg skulle forholde meg til det, sa Trisha Tower til AP.

Mannen hadde vært innsatt ved Utah State Prison i en forstad til Salt Lake City siden 14. juni. Da ble han dømt til ni års fengsel etter å ha bli kjent skyldig i å ha oppbevart våpen ulovlig.

SKUTT OG DREPT: 60 år gamle Stephen Anderson ble skutt og drept da han skulle følge Allgier til legen.
TATOVERT HELE ANSIKTET: Den 27 år gamle nynazisten har til og med tatovert seg inni ørene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer