Nynazist drepte fangevokteren sin

Skulle til legen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 27 år gamle nynazisten Curtis Allgier så sitt snitt til å flykte under et legebesøk mandag morgen i Salt Lake City. Med seg hadde han en bevæpnet fangevokter.

Den sterkt tatoverte Allgier tok fangevokterens våpen og skjøt ham før han stakk av i en stjålet sportsbil, skriver nyhetsbyrået AP.

Kolldierte under jakten

Politiet hev seg etter og det ble en biljakt hvor farten ble målt til 160 kilometer i timen på det verste. To av politibilene kolliderte med hverandre under jakten på 27-åringen.

Politijakten endte i en fastfood-restaurant hvor nynazisten løp inn. Der rakk han å fyre at et skudd før en av gjestene tok affære og fikk tatt fra Allgier våpenet.

- Det høres ut som om han utførte en heltedåd, men han stiller seg ydmyk til hele episoden, sier politiet om restaurantgjesten.

Tok våpenet

27-åringen tok våpenet fra fangevokteren mens han ventet på en MR-undersøkelse han skulle ta etter å ha klaget på at han hadde ryggplager, skriver AP.

FRATATT VÅPENET: En gjest i restauranten tok våpenet fra Curtis Allgier. Foto: AP/SCANPIX
FRATATT VÅPENET: En gjest i restauranten tok våpenet fra Curtis Allgier. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Prosedyren for dette krever at fangevokteren erstatter håndjernene med fleksible håndjern av plast, sier fengselsdirektør i Utah, Tom Patterson til AP.

Den 60 år gamle fangevokteren ble truffet i hodet med ett skudd.

- Dette er en av risikoene vi løper i jobben vi utfører for samfunnet. Men noen ganger risikere vi dessverre våre egne liv, sa Patterson.

Ringte venninne

Alliger ringte en av vennene sine mens han forsøkte å kjøre fra politiet. Han fortalte at han hadde skutt en politimann og at han var lei seg for det.

- Jeg visste ikke engang hvordan jeg skulle forholde meg til det, sa Trisha Tower til AP.

Mannen hadde vært innsatt ved Utah State Prison i en forstad til Salt Lake City siden 14. juni. Da ble han dømt til ni års fengsel etter å ha bli kjent skyldig i å ha oppbevart våpen ulovlig.

SKUTT OG DREPT: 60 år gamle Stephen Anderson ble skutt og drept da han skulle følge Allgier til legen.
TATOVERT HELE ANSIKTET: Den 27 år gamle nynazisten har til og med tatovert seg inni ørene.