Nynazist forsvares av iraner

Den 19 år gamle nynazisten mener mørkhudede er mindreverdige mennesker. Likevel har han selv valgt en iransk forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 19 år gamle nynazisten fra Oslo ble i går varetektsfengslet for fire uker i Stavanger forhørsrett, som en av tre siktede etter at to afrikanere ble stukket med kniv og skadd i Stavanger natt til lørdag. Politiet har beslaglagt nazistisk og rasistisk propagandamateriell som de tre siktede i saken delte ut til folk på gata i Stavanger. Løpesedler henviste til den amerikanske naziorganisasjonen National

Alliance, som i sin ideologi slår fast at den hvite ariske rase er overlegen andre raser.

Forsvarsadvokat Vahid Ala'i er innvandrer fra Iran.

- Ikke tema

- Den siktede godtok meg som advokat etter forslag fra politiet. At jeg opprinnelig kommer fra et annet land var ikke engang tema, sier advokat Ala'i til Rogalands Avis. Ala'i kom til Norge fra Iran for 23 år siden, og praktiserer som forsvarsadvokat i Stavanger i samme advokatfellesskap som blant andre Arvid Sjødin.

Ala'i hevder han ikke har problemer med å forsvare 19-åringen.

- Jeg er en norsk statsborger, og min jobb er å forsvare folk. Det er personer jeg forsvarer, ikke handlingene deres. Det er en vesentlig og viktig forskjell, sier han til lokalavisa.

Ala'i har også tidligere vært forsvarer for nynazister. Sist gang var i Jæren herredsrett, og også da lød tiltalen på vold mot en farget person.

- Så lenge det ikke er et problem for mine klienter, er det ikke et problem for meg, sier han.

Ala'i vedgår likevel at det er noe underlig å tenke på at hans klient i en sak hevder å tilhøre en rase som er ham overlegen.

birgitte.fahlvik.hoff@dagbladet.no

IKKE PROBLEM: -Det er personer jeg forsvarer, ikke handlingene deres, sier advokat Vahid Ala'i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer