Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nynazistene ligger lavt

Drapet på Benjamin Hermansen har fått nynazistene til å ligge lavere i terrenget. På Sørlandet har 42 ungdommer kommet ut av miljøet de siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prosjekter for å få barn og unge ut av de nynazistiske miljøene på Sørlandet har lyktes i å hjelpe 42 ungdommer til å etablere en tilværelse utenfor disse miljøene de siste årene.

Dermed er nynazistmiljøet på Sørlandet mindre og svakere enn på lenge, melder Fædrelandsvennen.

- Det nytter å satse sammen med foreldre, politi, skole, utekontakt og mange andre instanser. De siste to årene har vi fått 12 ungdommer ut av nynazistiske miljøer på Sørlandet, forteller regionsekretær Else Berge Løland i organisasjonen Voksne for Barn.

Det såkalte Exit-prosjektet har vært en suksess i Sverige. I Oslo har resultatene ifølge avisa vært heller magre, mens det har fungert bra i Kristiansand og på Sørlandet.

I prosjektperioden 1996-1999 arbeidet Løland med 38 barn og unge i nynazistiske miljøer. 30 av dem klarte å etablere en ny tilværelse utenfor miljøene.

- Akkurat nå er oppslutningen om de nynazistiske miljøene på Sørlandet lavere enn på lenge. Det skyldes blant annet en massiv innsats fra foreldre, hjelpeapparatet, politiet og oss. Men også andre forhold spiller inn. Rettssaken etter drapet på Benjamin Hermansen fikk dem til å ligge lavt i terrenget. De er ikke dummere enn at de skjønner det, sier Løland.

(NTB)

Hele Norges coronakart