Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nynazistene marsjerte i Greve

I underkant av 150 danske, tyske, svenske og norske nynazister marsjerte i formiddag i Greve sør for København, til minne om den tyske stornazisten Rudolf Hess som begikk selvmord i et fengsel i Berlin 17. august 1987.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nynazistene ble først nektet å holde sin marsj i København av frykt for at det skulle komme til sammenstøt med antirasister, men lørdagens marsj i Greve fant sted uten uro.

Omgitt av en stor politistyrke holdt nynazistene minnetaler på dansk, tysk, svensk og norsk, der de omtalte seg selv som «ofre for demokrati» og angrep det det hevdet var sin egen manglende frihet.

- Vi var mange til tross for at tysk og dansk politi forhindret 200 av våre kamerater, sa de danske nynazistenes leder Jonni Hansen.

- Kanskje vil vi likevel kunne marsjere i København og Roskilde, på steder anvist av politiet, fordi dette er vår rett på lik linje med alle andre borgere, sa Jansen.

Tysk politi stanset i morges 93 tyske nynazister, de fleste av dem i Puttgarden da de skulle gå om bord i ferjen til Danmark.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!