Nynazistenes frontsoldater

Det nasjonalistiske miljøet i Norge teller totalt rundt 150 personer. Mange av dem har kriminelt rulleblad. Her er de sentrale medlemmene av Boot Boys og andre grupperingers lederskikkelser. Her er nynazistenes nettverk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Boot Boys:

Ole Nicolai Kvisler (21):

Siktet for drapet på Benjamin Hermansen. Sentral lederskikkelse i det nynazistiske miljøet i Oslo. Var tidligere medlem av Blood & Honour, men har den siste tida vanket mye sammen med medlemmer av Boot Boys. Kvisler er dømt for vold og trusler. Siktet for å ha angrepet en svensk tv-fotograf med balltre etter Hess-marsjen i august 2000. Ble i desember i fjor arrestert og siktet etter at en pakistansk mann ble knivstukket på Sinsen i Oslo.

I september i fjor ble Kvisler og kameraten Erik Lauritsen stoppet av svensk politi i en stjålet bil. De skal ha vært på vei for å møte den kjente nazilederen Marcel Schilf.

Erik Lauritsen (20):

Siktet for drapet på Benjamin Hermansen. Ble i fjor dømt til ni måneders fengsel for å ha kastet brannbomber mot to kebabkiosker i Oslo. Også dømt for å ha kastet stein mot et asylmottak. Siktet for knivstikkingen på Sinsen.

Stoppet av svensk politi på vei til nazikonsert på Grimetons bygdegård i juni 1999. Mange norske nazister deltok på konserten. Ble stoppet av svensk politi da han og kameraten skal ha vært på vei for å møte Marcel Schilf.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer