Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nynazister marsjerte i Askim

Rundt 30 maskerte nynazister har i ettermiddag marsjert i sentrum av Askim. Marsjen startet like før klokka 14, og gikk ifølge politiet stille og rolig for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet i Askim varte marsjen i omlag et kvarter, og var avsluttet ved 14.15-tida.

- Vi har svært få opplysninger om denne marsjen, men så vidt vi vet skal den være avsluttet. Vi vet ikke hvor mange som marsjerte, sier politibetjent Oddbjørn Martinsen ved Askim politistasjon til Dagbladet.no.

Politiet i Askim melder at ingen er arrestert, og at man ikke har hatt noen konfrontasjoner mellom nazister og antinazister i forbindelse med marsjen.

Demonstrasjonstoget endte opp på torget, der Terje Sjølie, leder i nynazist-organisasjonen «Boot Boys» holdt en appell med en hyllest til nazisten Rudolf Hess.

For øyeblikket er det bare to polititjenestemenn på vakt i området, men Sarpsborg politidistrikt har sendt forsterkninger, som snart vil ankomme Askim. Trolig vil det også komme politistyrker fra Oslo.

- Dette var ikke ventet, ellers hadde vi sørget for å avsette en ekstrastyrke, sier politibetjent Tonny Gerdrup ved Sarpsborg politidistrikt.

Demonstrantene var maskerte og var utstyrt med norske flagg. Hele marsjen gikk stille og rolig for seg. Gerdrup regner med at det fortsetter slik helt til det eventuelt kommer motdemonstranter.

Etter massemønstringen mot nazisme på Youngstorget i Oslo gikk flere hundre demonstranter, blant annet fra Blitz-miljøet, til Jernbanetorget for å være klare til å reise og demonstrere mot eventuelle nazimarsjer i Østlandsområdet.

Den kjente blitzeren Stein Lillevolden hevdet i en appell at et 30-talls nazister skal ha forsøkt å marsjere i forskjellige Vestfold-byer, men skal ha blitt skremt av antirasister på stedet.