Nynazister tatt etter dynamittfunn. En uke etter ble SD-politiker tatt med fenghetter samme sted

Pågrepet med fenghette i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga tok svensk politi beslag i totalt 550 kilo dynamitt i Falkenberg.

Dette ble gjort i to beslag, først et på 50 kilo etterfulgt av et funn på 500.

Under politiets arbeid med det siste funnet kjørte en person i rød bil inne på området og parkerte, for så å kjøre vekk igjen.

Nå kommer det frem at en politiker for partiet Sverigedemokratene er mistenkt for lovbrudd, ifølge Expressen. Lokalpolitikeren, som er lokalpolitiker i Halland, skal ha blitt pågrepet med fenghetter i bilen.

- Vi har ingen videre kommentarer, sier politikeren til Expressen.

Til politiet skal den mistenkte ha sagt at han ikke har noe med fenghettene å gjøre.

Sverigedemokratenes gruppeleder i den politiske kretsen som politikeren er aktiv skal mandag ha oppfordret den mistenkte om å si opp sine verv.

- Jeg har hatt en samtale med personen. Politikeren har skrevet en lapp der han skriver at han sier opp sine verv med øyeblikkelig virkning, så får vi heller se om dette stemmer, sier gruppelederen til Expressen.

Så langt er det ikke etablert noen kobling mellom politikeren og de to mennene som er mistenkte i saken. En av disse er en kjent nynazist tidligere dømt for rasistisk motivert vold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer