Nynazister tatt for bilbombe

En av de siktede i Holmlia-drapet har fortalt politiet at to andre nynazister sto bak en bilbombe på Bøler bare en måned før drapet på Benjamin Hermansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt seks personer er siktet for drapet på 15 år gamle Benjamin Hermansen. En av de siktede fortalte nylig til politiet at nynazisten Daniel De Linde og en 18 år gammel mann sto bak en bilbombe på Bøler i midten av desember. Bilen skal være eid av en pakistaner.

I Oslo forhørsrett i går ble begge fengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

Smell på Bøler

Natt til 11. desember smalt det på Bøler. En eldre BMW ble forsøkt sprengt i filler. Ingen kom til skade, men to personer med hettegensere ble sett løpende fra stedet.

Politiet mener nå de har gjerningsmennene. Daniel De Linde og 18-åringen ble pågrepet mandag kveld etter forklaringen til en av de siktede i Holmlia-drapet.

Daniel De Linde ble 30. mars i fjor dømt til ett år og to måneders fengsel etter blant annet en skyteepisode i Dronningensgate 32 i Oslo sentrum. De Linde er tilknyttet grupperingen Boot Boys og er kamerat med flere kjente og profilerte nynazister.

- Vi påkjærer kjennelsen. Vi hevder det ikke er skjellig grunn til mistanke, sier De Lindes forsvarer, advokat Marte Svarstad Brodtkorb, til Dagbladet.

- Ikke nynazist

Både politiet og Oslo forhørsrett mener den andre siktede, en 18 år gammel Oslo-mann, er tilknyttet det nynazistiske miljøet i Oslo. I forbindelse med pågripelsen ble det beslaglagt våpen, ammunisjon og nynazistisk materiale hjemme hos 18-åringen.

Ifølge 18-åringens forklaring er han ikke aktiv i miljøet og definerer seg heller ikke som nynazist. 18-åringen sier han er en venn av Daniel De Linde.

- Vi får ta kjennelsen til etterretningen. Vi vurderer om vi skal påkjære kjennelsen, sier advokat Petar Sekulic, som møtte som forsvarer for 18-åringen i forhørsretten.