Nynazister tatt med ID-kort og uniformer fra Forsvaret

- Dette liker vi svært dårlig, sier oslopolitiet. Får bistand fra PST.

DUKKET OPP I NORGE: Vyacheslav «Røde Tarzan» Datsik ankom retten i t-skjorte med hakekors og gjorde nazihilsen til pressen da han ble framstil for varetektsfengsling i går. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
DUKKET OPP I NORGE: Vyacheslav «Røde Tarzan» Datsik ankom retten i t-skjorte med hakekors og gjorde nazihilsen til pressen da han ble framstil for varetektsfengsling i går. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste bistår nå oslopolitiets eksperter på organisert kriminalitet med å finne ut hvorfor en gruppe russiske nynazister i Oslo sentrum har utstyrt seg med fem pistoler og revolvere, ei hagle, ammunisjon og sensitivt utstyr som er stjålet fra det det norske forsvaret.

Uniformer som er beslaglagt stammer fra Heistadmoen, men befant seg i to bager som skal ha blitt stjålet hjemme hos HV-soldater. Dagbladet vet at politiet også har funnet to forfalskede militære ID-kort påført norske navn, men som har bilder av to av de siktede.

- Jeg kan bekrefte at vi har beslaglagt militært utstyr og et stjålet militært ID-kort. Legitimasjonen har i sin tur blitt brukt til å lage plagiater som kan knyttes til mennene som er pågrepet, sier seksjonssjef Einar Aas ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Han er skremt over utviklingen i den spesielle saken, og politiet tør ikke utelukke noen motiver foreløig.

- Vi liker svært dårlig kombinasjonen av stjålet militært utstyr og høyreekstrem virksomhet. En av hovedoppgavene våre nå er selvsagt å finne ut hva som var hensikten med å skaffe seg dette, sier Aas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer