Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nynazister venter på politiet

Etter å ha fått sin andre søknad om nazi-marsj avslått med hjemmel i rasismeparagrafen, venter Boot Boys fortsatt på politiets velsignelse for å få marsjere i innvandrer-bydelen Grønland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Søknaden er under behandling, men det er uvisst hvor lang tid det vil ta. Politiet har mange søknader inne, og Boot Boys søknad behandles på lik linje med alle andre. Men det er klart at svaret må komme før helgen, sier Kåre Stølen, politiavdelingsjef operativsamordning ved Oslo politikammer, til Dagbladet.no.

Boot Boys forrige søknad ble avslått fordi de ønsket å marsjere mot den Isrelske ambassaden og holde en apell der. I avslaget ble det henvist til straffelovens paragraf 135 a, rasismeparagrafen.

I paragrafen heter det: «Med bøter eller fengsel inntil 2 år, straffes den som ved uttalelse eller annen meddelelse som fremsettes offentlig eller på annen måte spres blant almennheten, truer, forhåner eller utsetter for hat, forfølgelse eller ringeakt en person eller en gruppe av personer på grunn av deres trosbekjennelse, rase, hudfarge eller nasjonal eller etnisk opprinnelse.»

I sin tredje søknad ber nynazistene om å få marsjere fra Grønland torg til politihuset, i et område med en høy andel beboere med innvandrerbakgrunn. Stølen ønsker imidlertid ikke å spekulere i om denne søknaden kan rammes av den samme paragrafen.