Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nynazister vil endre marsjrute

Politiet i Oslo har mottatt en ny søknad fra nynazist-gruppen «Boot Boys» i forbindelse med marsjen som skal arrangeres i Oslo 19. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiinspektør Pål Fivel i Oslo politidistrikt inneholder den nye søknaden blant annet endret marsjrute, melder P4.

Den planlagte ruten fra Oslo S. til Youngstorget er opptatt, så det nye forslaget fra «Boot Boys» omfatter området ved Stortinget og Nationaltheatret. Politiet har ennå ikke avgjort om marsjen får gjennomføres.

Hvis marsjen går som planlagt vil Norsk Folkehjelp og Landsorganisasjonen i Norge oppfordre sine medlemmer til å møte opp og markere avsky mot den.

- En demonstrasjon som markerer dødsdagen til stornazisten Rudolf Hess er en hån mot alt det fagbevegelsen står for. Vi synes det er svært oppsiktsvekkende dersom det blir gitt tillatelse til en slik markering. Vi forbereder uansett en kraftig motoffensiv, sier Ole-Fredrik Einarsen, prosjektkoordinator for flyktningefag i Norsk Folkehjelp i en pressemelding.

(NTB)