Nynazister vil krige for Saddam

Den svenske naziorganisasjon verver frivillige til å kjempe på Iraks side i en eventuell krig med USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil se om det fins et oppdemmet behov for å stille opp som frivillige om det blir krig i Irak, sier Curt Linusson (59), leder av naziorganisasjonen Legion Wasa, til Aftonbladet.

Organisasjonen er fra før kjent for å marsjere i tyske naziuniformer og øve med skytevåpen. På organisasjonens hjemmeside snakker man bare om å «gjøre en innsats» for Irak. Men Linusson presiserer overfor Aftonbladet:

- Etter loven får man ikke verve soldater til utenlandsk krigsmakt i Sverige. Derfor har vi skrevet litt utsvevende uten å presisere. Det kan være humanitært, som levende skjold eller tilsvarende, sier han.

Den tidligere FN-soldaten har også før forsøkt å delta ved fronten. Under krigen i det tidligere Jugoslavia forsøkte han uten å lykkes å verve seg som soldat for Kroatia.

På spørsmål om hvordan han kan kjempe for muslimer, som irakerne og Saddam er, svarer han:

- Det er litt motsetningsfylt. Vi kjemper mot islam i Sverige, men vi ser ikke det som en motsetning til å kjempe for et islamsk land som angripes av en stormakt. Saddam Hussein er ingen trussel mot verdensfreden, sier Curt Linusson.

(NTB)