Nynazister vil sabotere fotball-VM

Tyske myndigheter frykter gatekamper mellom hooligans og høyreekstreme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mindre enn to og en halv måned før avspark i VM vedgår innenriksminister Wolfgang Schäuble at han kjenner til at nynazistiske grupperinger vil bruke verdens største fotballarrangement til å \'heve profilen sin\'. Schäuble lover imidlertid å sørge for sikkerheten til turneringen.

- De som har tenkt å lage bråk, bør holde seg hjemme, advarte han på en konferanse om VM-sikkerheten.

Marsjer og propaganda

Arrangørene har lenge tonet ned faren for aksjoner fra skinheads i Tyskland, men nå er katta definitivt ute av sekken. Når kampene på gressmatta starter 9. juni kommer også de lite velkomne høyreekstreme på banen, i hvert fall i overført betydning.

Nynazistene planlegger flere gatedemonstrasjoner mens VM pågår. Det skriver avisa Der Tagesspiegel, som har kilder på at nynazistene tror at politiet vil være svekket som \'motstander\' på gata når mange av dem er opptatt av å vokte selve VM-arrangementene.

Blant aksjonene snauskallene planlegger er en \'frihetsmarsj\' i Gelsenkirchen og en rekke demonstrasjoner i Berlin, Leipzig og Nuremberg til støtte for irans president Mahmoud Ahmadinejad. Han har som kjent nylig åpent fornektet Holocaust og foreslått at Israel skal utslettes fra verdenskartet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer