Nynazistisk politiker fortsatt på frifot

På rømmen fra politiet etter at han angrep to kvinnelige meddebattanter i en tv-sendt debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ilias Kasidiaris (31), talsmann for det greske nynazistiske partiet Gyllent Daggry er fortsatt på frifot, til tross for politiets forsøk på å spore ham opp.

Kasidiaris sjokkerte stort under en politisk debatt på gresk tv i går morges. Etter å ha blitt provosert av to kvinnelige meddebattanter, som blant annet kalte ham fascist og minnet ham på et væpnet ran i 2007 han skal ha vært involvert i, mistet han fullstendig besinnelsen.

Først kastet han et glass vann på politikeren Rena Dourou fra venstreradikale Syriza. Deretter slo han Liana Kanelli fra kommunistpartiet KKE flere ganger i ansiktet.

Programlederen forsøkte å stoppe ham, men 31-åringen bare fortsatte å slå.

Rømte 31-åringen ble etter hendelsen låst inne på et rom i lokalene til tv-selskapet, men brøt seg ut gjennom en dør og flyktet, ifølge den greske avisen Ekathimerini.com.

En statsadvokat besluttet raskt å pågripe ham for forsøk på grov legemsbeskadigelse, men Kasidiaris, som tidligere har vært spesialsoldat i den greske hæren er i dag fortsatt på frifot.

Enkelte stemmer mener nå at Kasidiaris får hjelp av politiet og at det er derfor han enda ikke er pågrepet. En talsmann for den greske politistyrken Thanassis Kokkalakis nekter for beskyldningene. 

- Vi tror at han gjemmer seg fordi han vet at arrestordren går ut et minutt over midnatt. Han vil ikke at media skal fange ham opp og vise bilder av ham i håndjern rett før valget, sier Kokkalakis. 

Det nynazistiske partiet Gylne Daggry rystet Europa da fikk hele sju prosent av stemmene i det greske parlamentet under forrige måneds valg i det kriserammede landet.

Støttes av sjefen Partiets leder, Nikos Michaloliakos, har blant annet nektet for at det var gasskamre i utryddelsesleiren Auschwitz og har stilt spørsmål ved hvor mange jøder som ble drept under holocaust.

Mens de andre partiene har fordømt angrepet på de to politikerne, hevder Michaloliakos nå at det var Kanelli som angrep Kasidiaris først, og at episoden er blåst ut av alle proporsjoner.

De har nå gitt sine medlemmer forbud mot å prate med pressen.

Torsdagens TV-debatt ble holdt i forbindelse med at Hellas skal ha nyvalg 17. juni.