Nynazistparti i vekst i Danmark

Etter flere års dvale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ligget i dvale i flere år, vokser nå det danske nynazistpartiet DNSB, skriver gratisavisen metroXpress.

- Det siste året er det gått flott fremover. Nesten hver eneste dag er det nye som melder seg inn, sier leder Jonni Hansen.

Tendensen bekreftes av organisasjonen Redox, som holder øye med utviklingen i den høyreekstreme fløyen i Danmark.

- Nazistene er langt sterkere enn de har vært de siste åtte årene. Tidligere har vi slett ikke sett at Fyn-avdelingen har vært aktiv. Det er den i høy grad nå. Samtidig har den sørjyske avdelingen vokst markant. De er blitt bedre organisert og har fått formelle avdelingsledere rundt om i landet, sier talsperson Jonas Jensen til metroXpress.

Ifølge Redox gjennomfører nynazistene merkbart flere aksjoner der det deles ut løpesedler og settes opp klistremerker og plakater. Samtidig holder de også flere møter og arrangementer som skal styrke samholdet blant medlemmene.

Det har de siste årene vært antatt at det finnes et par hundre nynazister i Danmark, men på nynazistenes debattforum er det i dag over 600 medlemmer.

(NTB)

FLERE NÅ: Danske nynazister oppga her i 1999 et forsøket på å gjennomføre en marsj til minne om nazilederen Rudolf Hess. Grunnen ble oppgitt å være den tildelte marsjruten, men det var også få sympatisører som hadde møtt fram. - Vi vil ikke bruke de tarvelige rutene vi har fått tildelt, sa de danske nazistenes leder Jonni Hansen (i midten). FOTO: Kristian Linnemann, NORDFOTO/ SCANPIX
FLERE NÅ: Danske nynazister oppga her i 1999 et forsøket på å gjennomføre en marsj til minne om nazilederen Rudolf Hess. Grunnen ble oppgitt å være den tildelte marsjruten, men det var også få sympatisører som hadde møtt fram. - Vi vil ikke bruke de tarvelige rutene vi har fått tildelt, sa de danske nazistenes leder Jonni Hansen (i midten). FOTO: Kristian Linnemann, NORDFOTO/ SCANPIX Vis mer