Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nynorskredaktør og musiker omkom i ulykke

Tidligere redaktør i Nynorsk Pressekontor, Arne Sigurd Haugen, mistet livet i en bilulykke på Ringerike fredag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen andre var involvert i utforkjøringen på Ådal i Hønefoss kommune, som skjedde ved 14-tiden fredag. Haugen etterlater seg en samboer.

Arne Sigurd Haugen var sjefredaktør i Nynorsk Pressekontor (NPK) i en årrekke. Fra tidligere hadde han erfaring fra Nationen, Drammens Tidende, Buskeruds Blad og avisa Framtiden. Det siste året hadde han et engasjement i avisa Hallingdølen i hjembygda Ål, men kom tilbake til NPK 2. juli.

I 2008 ble han tildelt Nynorsk redaktørpris sammen med sjefredaktør Pål Bjerketvedt i NTB for arbeidet med å opprettholde et godt nasjonalt tilbud om byråstoff på nynorsk. Samarbeidet med NTB ble innledet i januar 2007.

Haugen var en kjent skikkelse også som musiker, komponist og tekstforfatter. Han var komponist og tekstforfatter på tre av platene til Hellbillies, der to av brødrene hans spiller.

Selv var Haugen også en ypperlig gitarspiller og spilte inn plater med Sven Nyhus kvartett og Hallingdal Kraftlag. Tre ganger har han vært nominert til Spellemannprisen.

Lørdag skulle Arne Sigurd Haugen spille med Sven Nyhus kvartett på lanseringskonserten for en kavalkade over 40 år med kvartetten på DVD. (NTB)