Nyopererte Nelly (72) rammes av streiken

Får ikke nødvendig fysioterapi.

PÅ HELSA LØS: Fredrik Grüner ved Spjelkavik omsorgssenter har sendt bekymringsmelding til helsemyndighetene. Han mener streiken går på helsa løs når Nelly Olsen Wiik (72) og tretten andre pasienter ikke får livsviktig trening. Foto: Fridgeir Walderhaug
PÅ HELSA LØS: Fredrik Grüner ved Spjelkavik omsorgssenter har sendt bekymringsmelding til helsemyndighetene. Han mener streiken går på helsa løs når Nelly Olsen Wiik (72) og tretten andre pasienter ikke får livsviktig trening. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): -Jeg sitter og ser ut av vinduet og får ikke gjort det jeg kom hit for, sier ryggopererte Nelly Olsen Wiik til Dagbladet.   Hun rammes direkte av streiken blant fysioterapeutene. Den 9.mai ble hun operert ved sykehuset i Ålesund.

- Etter åtte timer på operasjonsbordet våknet jeg opp uten følelser i beina. Beina sviktet under meg og jeg måtte bruke skinner de to ukene jeg lå der.

Viktig å trene På sykehuset fikk Nelly Olsen Wiik fysioterapi, men da de skrev henne ut, ble hun sendt direkte til Spjelkavik omsorgssenter og rehabiliteringsavdelingen der fordi det var viktig å fortsette treningen uten stopp. Det offentlige bevilget et tre ukers treningsopphold for henne, men streiken satte stopper for all videre trening.- Jeg har møtt ei flink jente som er fysioterapielev to ganger. Det er alt, og nå er ukene gått.- Du får ikke opptrening? - Nei. Hun ga meg noen øvelser jeg skulle gjøre selv, men trening er det ikke blitt. Og det var jo viktig å få meg raskt til opptrening for et godt resultat, men her sitter jeg og klarer ikke en gang å gå på toalettet selv. De pleierne som jobber her på dispensasjon løper beina av seg og er alltid smilende. Men jeg er livredd for å bli trengt på do, for de har så mange de må hjelpe, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer