Nyoppdaget, mystisk virus knyttet til dødsfall i USA

Smitter trolig via mygg eller flått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forskere har identifisert et mystisk og hittil ukjent virus som knyttes til et dødsfall i den amerikanske delstaten Kansas. Sykdomsforløpet var raskt. Mannen var bonde og døde av lunge- og nyresvikt etter rundt ti dager på sykehus, melder New York Times.

Dødsfallet er det første kjente tilfellet av det som nå er døpt Bourbon-viruset, etter fylket hvor pasienten bodde. Det ble trolig overført til mannen gjennom et myggstikk eller et flåttbitt, skriver universitetssykehuset i Kansas i en oppdatering.

Bourbon er medlem av samme familie som influensavirusene, og tilhører trolig en undergruppe kalt thogotovirus. Disse er kjent for å smitte via flått og er tidligere påvist i Øst-Europa, Asia og Afrika. Kansas-tilfellet er det første som er påvist i vesten.

Smittevernsmyndighetene har ikke offentliggjort identiteten til mannen, og det opplyses ikke om eventuell reisevirksomhet i tiden før han ble sjuk.

Det finnes per i dag ingen vaksiner eller behandling for dette viruset, og det er ikke klart hvor stor rolle det hadde i den endelige dødsårsaken. Uten flere kjente tilfeller er det umulig å vite hvor farlig smitten er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer