Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyt dagen. Til uka er det slutt på godværet

Uforutsigbart på Østlandet, mens Trøndelag og Møre og Romsdal går mot lysere tider.

 SLUTT PÅ GODVÆRET:  Denne uka har bydd på godvær i store deler av Østlandet. Her fra alpinbakken på Sjusjøen i 2012.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SLUTT PÅ GODVÆRET: Denne uka har bydd på godvær i store deler av Østlandet. Her fra alpinbakken på Sjusjøen i 2012. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologene innfridde da de foran forrige uke lovte sol og skiføre på Østlandet. Dette mens store deler av landet hadde vinterferie.

Nå går det imidlertid mot mørkere tider, ifølge Meteorologisk Institutt.

- Det går mot en mer ustabil værtype med vind fra sør, og et lavtrykk som kommer og går. Det betyr endel sludd og regn i Østfjells, og det er særlig potensial for mye nedbør i Telemark og Agder. Dette været er mer uforutsigbart enn værtypen som har vært i området forrige uke, sier Bente Wahl til Dagbladet.

Vestlandet og Trøndelag i le Meteorologen legger til at gradene for det meste fortsatt vil holde seg rundt null dagtid, men at det mange steder vil bli slutt på de kalde nettene.

I Oslo-området kommer det ustabile været etter mandag. Dette på grunn av et værskifte der været kommer fra øst og ikke fra vest som det har gjort inneværende uke.

Endringen er imidlertid godt nytt for store deler av resten av Norge, og særlig Trøndelag og Møre og Romsdal.

- Nå blir disse fylkene liggende i le, noe som betyr mer stabilt oppholdsvær og mindre nedbør. Særlig for Møre og Romsdal, som har hatt mye snøbyger, så ser det ut til å bli bra vær. Det vil også bli mer stabilt oppholdsvær rundt, sier Wahl.

Ikke mildere Hun sier at dette også til en viss grad vil gjelde Vestlandet og Nord-Norge.

- På Vestlandet kan det bli bra i perioder, men også her vil det bli endel nedbør. I Nord-Norge vil også neste ukes vær by på noe mer oppholdsvær, men her vil det være en kaldere værtype, sier Wahl om fylket.

Dermed ser det ut til at vårværet lar vente seg på seg den første uken i mars.

- Stort sett så kommer det ikke til å bli noe mildere neste uke, bortsett fra at det blir mildere netter på Øst- og Vestlandet. Nord-Norge kan være på vei inn i en periode med mye kaldt vær, sier meteorolog Bente Wahl.