Nyt dagen. Til uka er det slutt på godværet

Uforutsigbart på Østlandet, mens Trøndelag og Møre og Romsdal går mot lysere tider.

SLUTT PÅ GODVÆRET:  Denne uka har bydd på godvær i store deler av Østlandet. Her fra alpinbakken på Sjusjøen i 2012.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SLUTT PÅ GODVÆRET: Denne uka har bydd på godvær i store deler av Østlandet. Her fra alpinbakken på Sjusjøen i 2012. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meteorologene innfridde da de foran forrige uke lovte sol og skiføre på Østlandet. Dette mens store deler av landet hadde vinterferie.

Nå går det imidlertid mot mørkere tider, ifølge Meteorologisk Institutt.

- Det går mot en mer ustabil værtype med vind fra sør, og et lavtrykk som kommer og går. Det betyr endel sludd og regn i Østfjells, og det er særlig potensial for mye nedbør i Telemark og Agder. Dette været er mer uforutsigbart enn værtypen som har vært i området forrige uke, sier Bente Wahl til Dagbladet.

Vestlandet og Trøndelag i le Meteorologen legger til at gradene for det meste fortsatt vil holde seg rundt null dagtid, men at det mange steder vil bli slutt på de kalde nettene.

I Oslo-området kommer det ustabile været etter mandag. Dette på grunn av et værskifte der været kommer fra øst og ikke fra vest som det har gjort inneværende uke.

Endringen er imidlertid godt nytt for store deler av resten av Norge, og særlig Trøndelag og Møre og Romsdal.

- Nå blir disse fylkene liggende i le, noe som betyr mer stabilt oppholdsvær og mindre nedbør. Særlig for Møre og Romsdal, som har hatt mye snøbyger, så ser det ut til å bli bra vær. Det vil også bli mer stabilt oppholdsvær rundt, sier Wahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer