NYTER PÅSKEVÆRET:  Hannah K. Johansen (6 år) koser seg med appelsin på påskeskitur i solfylte Eggedalsfjellene i Buskerud tirsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
NYTER PÅSKEVÆRET: Hannah K. Johansen (6 år) koser seg med appelsin på påskeskitur i solfylte Eggedalsfjellene i Buskerud tirsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Nyt dette mens det varer, for snart forsvinner påskesola

Slik blir været i helga - der du er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvis du er for travelt opptatt med å nyte påskeferien til å lese hele denne saken, så vit dette: Lørdag blir det store dagen, stort sett over landet.

Så kommer vindene og skyene inn over påskelandet.

Men for all del, bli med videre og les om din landsdel her:

Vestlandet Av Vest- og Midt-Norge så er det Rogaland som stikker av med det beste været i dag og i morgen .

- Det blir kanskje noen skyer som sveiper forbi ved Haugesund i dag, men inne i Rogaland er det fint vær. Hordaland har også en ganske fin dag i vente, med sol, men i Sogn og Fjordane blir det enkelte byger i den nordlige delen av fylket, sier meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Påskeaften blir det hakket bedre.

- På Vestlandet blir det stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Men fra i morgen kveld vil du merke at det skyer til, gradvis, sier Strand til Dagbladet.

Søndag blir en skyet dag, med litt nedbør. Og mer vind.

- Nord for Stad så vil vinden øke på til sørvestlig stiv kuling ved kysten og kanskje også på fjellet. Mandagen blir grå på hele Vestlandet, sier Strand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guide: Slik får du gode påskeski

Midt-Norge - I dag blir det bygevær med sludd eller snøbyger i Møre og Romsdal og Trøndelag. Og litt vind og perioder med sol, sier Strand til Dagbladet.

Også her er lørdagen den store værvinneren.

- Det er fint i forhold til første del av påsken. Det blir stort sett oppholdsvær, sier Strand.

Men så kommer lavtrykket inn fra vest i løpet av lørdag kveld. Søndag vil det føre til skydekke og mer vind i Midt-Norge.

- Lavtrykket kommer fra vest og Trøndelag får det sist. I Fjellet vil du merke en god del vind, i alle fall i forhold til det vi har nå, sier Strand.

Mandag ser ut til å bli en grå, grå dag.

- Det vil komme litt, men ikke veldig mye, nedbør. Mesteparten av nedbøren vil falle nord for Stad i Møre og Romsdal og Trøndelag. Det blir regn eller sludd i lavlandet, men vi skal ikke veldig høyt opp før det blir snø, sier Strand.

Nord-Norge Finnmark er det eneste fylket som ikke får sin beste påskedag lørdag. Der er det nemlig søndagen som stikker av med seieren, tross en del vind.

- Finnmark har litt snøbyger i kyst- og fjordstrøkene i vest og lengst øst i dag. I morgen blir det delvis skyet, med noen gløtt av sol og rolige vindforhold. Solsjansene er likevel størst i Finnmark på søndag. Men da blir et også litt vind, sier meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Påskeaften blir den beste dagen for Nordland og Troms.

- Det blir det en del sludd og snøbyger på formiddagen i dag, men det blir lettere vær utover ettermiddagen. Da får vi perioder med sol og i morgen er det for det meste pent vær og rolige vindforhold, sier Berger til Dagbladet.

Men så kommer dette lavtrykket, da.

- Fra søndag så øker vinden på overalt. Fra sør så kan den vel komme opp i sterk kuling utsatte steder i Nordland, så får vi vel stiv kuling i Troms. Det bli kanskje også en god del vind i fjellet og den vil øke på mot kvelden, sier Berger.

Mandag vil nok vinden roe seg litt, men det blir mer nedbør i hele Nord-Norge. Selvsagt da regn i lavlandet og snø i høyden.

Sørlandet og Østlandet - Været blir ganske likt i helga for alle områdene østafjells, kan meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt i Oslo fortelle.

Vi snakker lettskyet vær i dag og stort sett opphold, med enkelte snøbyger i fjellområdene fra Jotunheimen og nordover.

- Morgendagen blir det mye bra vær i hele området, også på fjellet. Det blir rolige vindforhold, men utover første påskedag så vil vinden øke i fjellet, sier Foss til Dagbladet.

Søndag ser det ut til å bli skyer og nedbør i de vestlige og nordlige fjellstrøkene, ifølge meteorologen, mens lavlandet stort sett får opphold.

- Men det blir litt mer skyer på søndag enn i dag og lørdag. I Vest-Agder og på fjellet kan vi få kuling, periodevis. Og dette vil fortsette på mandag, bare med litt større sjanser for sol, sier Foss til Dagbladet.

Sjekk værmeldingen her.