NYTER PÅSKEVÆRET:  Hannah K. Johansen (6 år) koser seg med appelsin på påskeskitur i solfylte Eggedalsfjellene i Buskerud tirsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
NYTER PÅSKEVÆRET: Hannah K. Johansen (6 år) koser seg med appelsin på påskeskitur i solfylte Eggedalsfjellene i Buskerud tirsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Nyt dette mens det varer, for snart forsvinner påskesola

Slik blir været i helga - der du er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvis du er for travelt opptatt med å nyte påskeferien til å lese hele denne saken, så vit dette: Lørdag blir det store dagen, stort sett over landet.

Så kommer vindene og skyene inn over påskelandet.

Men for all del, bli med videre og les om din landsdel her:

Vestlandet Av Vest- og Midt-Norge så er det Rogaland som stikker av med det beste været i dag og i morgen .

- Det blir kanskje noen skyer som sveiper forbi ved Haugesund i dag, men inne i Rogaland er det fint vær. Hordaland har også en ganske fin dag i vente, med sol, men i Sogn og Fjordane blir det enkelte byger i den nordlige delen av fylket, sier meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Påskeaften blir det hakket bedre.

- På Vestlandet blir det stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Men fra i morgen kveld vil du merke at det skyer til, gradvis, sier Strand til Dagbladet.

Søndag blir en skyet dag, med litt nedbør. Og mer vind.

- Nord for Stad så vil vinden øke på til sørvestlig stiv kuling ved kysten og kanskje også på fjellet. Mandagen blir grå på hele Vestlandet, sier Strand.

Guide: Slik får du gode påskeski

Midt-Norge - I dag blir det bygevær med sludd eller snøbyger i Møre og Romsdal og Trøndelag. Og litt vind og perioder med sol, sier Strand til Dagbladet.

Også her er lørdagen den store værvinneren.

- Det er fint i forhold til første del av påsken. Det blir stort sett oppholdsvær, sier Strand.

Men så kommer lavtrykket inn fra vest i løpet av lørdag kveld. Søndag vil det føre til skydekke og mer vind i Midt-Norge.

- Lavtrykket kommer fra vest og Trøndelag får det sist. I Fjellet vil du merke en god del vind, i alle fall i forhold til det vi har nå, sier Strand.

Mandag ser ut til å bli en grå, grå dag.

- Det vil komme litt, men ikke veldig mye, nedbør. Mesteparten av nedbøren vil falle nord for Stad i Møre og Romsdal og Trøndelag. Det blir regn eller sludd i lavlandet, men vi skal ikke veldig høyt opp før det blir snø, sier Strand.

Nord-Norge Finnmark er det eneste fylket som ikke får sin beste påskedag lørdag. Der er det nemlig søndagen som stikker av med seieren, tross en del vind.

- Finnmark har litt snøbyger i kyst- og fjordstrøkene i vest og lengst øst i dag. I morgen blir det delvis skyet, med noen gløtt av sol og rolige vindforhold. Solsjansene er likevel størst i Finnmark på søndag. Men da blir et også litt vind, sier meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Påskeaften blir den beste dagen for Nordland og Troms.

- Det blir det en del sludd og snøbyger på formiddagen i dag, men det blir lettere vær utover ettermiddagen. Da får vi perioder med sol og i morgen er det for det meste pent vær og rolige vindforhold, sier Berger til Dagbladet.

Men så kommer dette lavtrykket, da.

- Fra søndag så øker vinden på overalt. Fra sør så kan den vel komme opp i sterk kuling utsatte steder i Nordland, så får vi vel stiv kuling i Troms. Det bli kanskje også en god del vind i fjellet og den vil øke på mot kvelden, sier Berger.

Mandag vil nok vinden roe seg litt, men det blir mer nedbør i hele Nord-Norge. Selvsagt da regn i lavlandet og snø i høyden.

Sørlandet og Østlandet - Været blir ganske likt i helga for alle områdene østafjells, kan meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt i Oslo fortelle.

Vi snakker lettskyet vær i dag og stort sett opphold, med enkelte snøbyger i fjellområdene fra Jotunheimen og nordover.

- Morgendagen blir det mye bra vær i hele området, også på fjellet. Det blir rolige vindforhold, men utover første påskedag så vil vinden øke i fjellet, sier Foss til Dagbladet.

Søndag ser det ut til å bli skyer og nedbør i de vestlige og nordlige fjellstrøkene, ifølge meteorologen, mens lavlandet stort sett får opphold.

- Men det blir litt mer skyer på søndag enn i dag og lørdag. I Vest-Agder og på fjellet kan vi få kuling, periodevis. Og dette vil fortsette på mandag, bare med litt større sjanser for sol, sier Foss til Dagbladet.

Sjekk værmeldingen her.