Nyt godværet nå

Nyt finværet mens du kan: Fra og med lørdag er det varslet spredt regn og kaldere vær over hele Sør-Norge. Heller ikke i Nord-Norge er det noen grunn til å finne fram solkremen med det første.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Etter flere uker med et rolig sommerhøytrykk, ser det ut til at et lavtrykk vil komme sigende innover Sør-Norge til helga. Om værvarselet slår til, blir det kaldere med muligheter for tordenvær og regn fra og med lørdag, sier statsmeteorolog Bjørn Harald Flobekk ved Det norske meteorologiske institutt.

Skifter fort

Mandag denne uka varslet både Meteorologisk institutt i Oslo og Storm Weather Center i Bergen at det strålende sommerværet i den sørlige landsdelen kom til å vare fram til 17. mai. Allerede i går ble det behov for å justere værmeldingen.

- Det er ingen tvil om at vi er på vei inn i en periode med mer ustabilt vær. Når det gjelder værutsiktene, kan det skje mye på kort tid. Slik det ser ut nå, vil jeg anbefale folk å nyte finværet mens vi har det. Det kan bli lenge til neste gang, sier Flobekk.

Snø og regn

Heller ikke Storm Weather Center tør love sol og godt vær til 17. mai. - Det blir fint sør for Stad fram til lørdag. Etter det får vi en mer ustabil luftmasse som kan føre til skyer og spredt regn. Hvordan været blir 17. mai, kan jeg ikke si noe om. Muligheten for nedbør er imidlertid til stede, sier seniormeteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center. Mens meteorologene oppfordrer folk i sør til å slikke sol mens de kan, ber de folk i nord om å vente med å pakke ned vinterklærne. Fra og med i dag er det ventet snøbyger i store deler av Nord-Norge. Også i Midt-Norge vil det komme en del nedbør i dagene framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer