NYT har fått tak i Muellers spørsmål til Trump

The New York Times skriver at de har fått tak i de rundt 50 spørsmålene som spesialetterforsker Robert Mueller vil stille USAs president Donald Trump. 

SPØRSMÅL: President Donald Trumps juridiske team skal ha forberedt han godt på spørsmål Robert Mueller kan komme til å stille. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
SPØRSMÅL: President Donald Trumps juridiske team skal ha forberedt han godt på spørsmål Robert Mueller kan komme til å stille. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avisen skriver at de åpne spørsmålene ser ut som et forsøk på å kartlegge presidentens tankegang for å forstå motivasjonen for Twitter-meldingene hans og forholdet til familie og rådgivere.

Spørsmålene tar ifølge avisen også for seg oppsigelsene av tidligere FBI-sjef James Comey og hans behandling av justisminister Jeff Sessions, samt et møte som fant sted i Trump Tower i 2016 mellom Trumps valgkampapparat og russere som tilbød informasjon om Hillary Clinton.

- Hva visste du om at valgkampapparatets, inkludert Paul Manaforts, kontakt med Russland og mulig hjelp med valgkampen? er et av spørsmålene Mueller ifølge avisen skal stille Trump. Det er aldri blitt offentlig bekreftet at et forsøk på å etablere kontakt med Russland har funnet sted.

Tidligere FBI-direktør Robert Mueller ble utpekt som spesialetterforsker for å granske den mulige russiske innblandingen i det amerikanske valget i mai 2017.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer