Nyt høsten i helga

Mye sol og mildt høstvær i sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk været der du bor.

(Dagbladet.no): Selv om fredagen har vært grå, kan veldig mange i Norge gå en flott høsthelg i møte.

Gråvær trekker østover i løpet av natta og Sør- og Østlandet vil få mye sol i hele helga, ifølge meteorlogisk institutt.

Opp mot 20 grader

- Det blir variert skydekke, men med mye gløtt av sol. Det er en stabil høyttrykkssituasjon over Sør-Norge så da kan det ikke gå galt. Med sola stiger også temperaturene et par grader, sier vakthavende meteorlog Øyvind Johnsen til Dagbladet.no.

Storm Weather Center har hyggelige nyheter for mange dager framover for alle på Sør- og Østlandet og i Trøndelag.

- Fra lørdag får vi en god del sol og milde temperaturer. Det kan bli opp mot 20 grader på Østlandet og i indre strøk i Møre og Romsdal. Dette vil holde utover uka med tørt og mildt vær, kanskje helt fram til neste helg, sier vakthavende meteorolog Svein Inge Andersen til Dagbladet.no.

Ruskevær i Norge

NYDELIGE FARGER: Helga er tiden for å komme seg ut og nyte høstværet, hvis du befinner deg på Sør- eller Østlandet. Foto: Sara Johannessen/Scanpix
NYDELIGE FARGER: Helga er tiden for å komme seg ut og nyte høstværet, hvis du befinner deg på Sør- eller Østlandet. Foto: Sara Johannessen/Scanpix Vis mer

Vestlandet og Nord-Norge får dessverre en mye gråere og kaldere helg.

- Kysten fra vestlandet og nordover får skikkelig ruskevær med opptil stiv og sterk kuling. Ytterst på kysten vil det være en god del vind og nedbør hele helgen, sier Johnsen.

Og værutsiktene for neste uke er nok like dystre.

- I hvert fall i Nordland, Troms og Finnmark vil det komme en god del vind og regn. Seint på søndag kommer en ny front inn over landet fra vest og det gir en ny runde gråvær over vestlandet og nordover, sier Andersen.

Nattefrosten har allerede kommet til indre strøk av landet. Både Nord-Norge og områder som Gudbrandsdalen og Østerdalen har hatt flere netter med frost. Det samme gjelder fjellstrøkene, forteller meteorologene.

Nyt høsten i helga