Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

Nyt skiføret - søndag forsvinner det

Meteorologer spår vått og mildere vær etter det som kan bli en drømmelørdag.

SNØ OG REGN: Det er meldt fine forhold til og med lørdag, men søndag slår været om. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SNØ OG REGN: Det er meldt fine forhold til og med lørdag, men søndag slår været om. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snøen har dalt ned flere steder i landet de siste dagene, noe som har ført til etterlenget skiføre for mange.

Dette skiføre må du nyte mens du kan, for søndag kan det se ut til at det forsvinner.

- Hovedtrenden fredag og inn mot helga er at det er mye nordavind, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan til Dagbladet.

DRØMMEFORHOLD: Med litt flaks kan du oppleve sånne forhold i helga. Meteorologisk institutt varsler gode skiforhold mange steder i landet. Så ligger det an til våtere forhold. Bildet er tatt på Blefjell i Buskerud i februar i fjor. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
DRØMMEFORHOLD: Med litt flaks kan du oppleve sånne forhold i helga. Meteorologisk institutt varsler gode skiforhold mange steder i landet. Så ligger det an til våtere forhold. Bildet er tatt på Blefjell i Buskerud i februar i fjor. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Dette betyr i praksis kaldere vær, og i løpet av de neste fire dagene vil store deler av landet oppleve mye fint vintervær.

Fare for regn

Fra og med søndag rykker den grå hverdagen dessverre nærmere igjen.

- På søndag er det et lavtrykk som kan nærme seg landet vårt, og gjør at det kan bli nedbør på Vestlandet, og kanskje noe mildere luft. Det kan være at det kommer et innslag av regn, i Bergen for eksempel, sier Biseth Granan.

Lørdag er det meldt drømmevær, men etter det blir det brått og brutalt dårlig vær.

- Søndag, mandag og tirsdag blir det mildt, vindfullt og vått i hele Norge, sier vakthavende meteorolog i StormGeo, Mariann Aabrekk, til TV 2.

Tjuvstarter finværet

Allerede før den tid, i løpet av torsdag og fredag, vil det ha vært nedbør mange steder i Sør-Norge sør for Møre og Romsdal.

I Troms og Finnmark blir det derimot lite nedbør i helga - i stor kontrast til torsdag morgen i Tromsø. På grensa mellom Troms og Vest-Finnmark kom det rundt 30 cm snø, melder Meteorologisk institutt på Twitter torsdag morgen.

På Vest- og Sørlandet kan det bli en del sludd eller regn torsdag, særlig i ytre strøk.

Og noen steder tjuvstarter de på finværet, med gode meldinger allerede torsdag:

- I Møre og Romsdag, Trøndelag og på Helgeland kan de få mye fint vær, sier Granan til Dagbladet.

Fine skiforhold

I Sør-Norge, de som bor lenger sør enn Møre og Romsdal, må de stort sett vente til lørdag på finværet. Da kan det til gjengjeld bli veldig fint, med sol og minusgrader.

- Kan det også bli to-sifrede minusgrader?

- På indre strøk av Østlandet er ikke det umulig, sier Granan.

Det kan dermed ligge godt til rette for skiturer i helga - med og uten sol.

- Det er mange steder i Norge i helga der det er fine skiforhold, sier Espen Biseth Granan.

Så blir det grått og trist og vått igjen mange steder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!