Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nyt sola i helgen

Knallvær - men så blir det regn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Send oss dine sommerbilder! Epost 2400@dagbladet.no eller send MMS "TIPS" til 2400.

(Dagbladet.no): Det meldes om knallvær i Sør-Norge i helgen. Lite eller ingen nedbør, og temperaturer over 25 grader (Sjekk været her).

Nyt moroa mens det varer, råder meteorologene. For nå kommer lavtrykkene vestfra, og høytrykket som gir godværet går østover.

- Det er jo en ende på det, sier Siri Wiberg ved Meteorologisk Institutt.

På det sentrale Østlandet skal finværet holde seg ut mandagen, deretter blir det mer ustabilt vær, lavere temperaturer og regn. Dette vil holde seg ut uka.

På Vestlandet og i Trøndelag melder nedbøren seg allerede søndag kveld.

- Men her vil ikke temperaturene synke før på onsdag, sier Wiberg.

Og Nord-Norge?

UT I VANNET: David Ness stuper ut i myrdammen i Rælingen i kveld. «18.6. Deilig temperatur i vannet:)» skriver David til Dagbladet.no. Foto: Simen Pettersen
UT I VANNET: David Ness stuper ut i myrdammen i Rælingen i kveld. «18.6. Deilig temperatur i vannet:)» skriver David til Dagbladet.no. Foto: Simen Pettersen Vis mer

- Der er det jo ikke så spesielt fint vær. Det er ganske kjølig, og nedbøren vil fortsette. Men temperaturen vil stige fra onsdag av.

Advarer mot engangsgrill

Det tørre og varme været de siste ukene gjør at skogbrannfaren er stor. I dag fikk politi og brannvesen noenlunde kontroll med brannene som har herjet Midt-Norge den siste tiden. Spesielt i Våler og Stange har flammene svidd av store skogområder, men hittil ingen bygninger.

- Nå må alle ta ansvar. Engangsgriller bør behandles pent og helst legges igjen hjemme, sier operasjonsleder Geir Rygh ved Hedmark politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han advarer mot uvettig røyking, drikking og grilling.

- Det vil bli mye alkohol, og alkohol og skogbranner henger nøye sammen. Sneiper og griller må man være svært forsiktige med. Dra heller innom bensinstasjonen for å få deg en grillpølse, sier han.

En varm engangsgrill på en tørr plen kan være nok til å starte en brann.

- Det har ikke kommet noe særlig regn siden 17. mai. Det betyr at det med tre-fire uker uten noe skikkelig nedbør har blitt virkelig tørt i store deler av Sørlandet, Telemark og særlig på Østlandet, sier statsmeteorolog Haakon Melhus til ANB.

<B>NORDSJØEN: «Her har dere været på Ekofisk-komplekset.. Varmt og 24 grader, men noen må jo være her ute også.. *snufs*»
IKKE SOL OVERALT: Morgenferja mellom Bodø og Moskenes ytterst i Lofoten tidligere denne uka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling