UTSATT:  Bildet er tatt fra Kråkenes ved Stad. Området er et av de mest vindutsatte stedene i Norge, på grunn av beliggenheten. En såkalt hjørneeffekt fører til en forsterkning av vinden, og i morgen kan Stad forvente full storm. Foto: Thomas Bickhard
UTSATT: Bildet er tatt fra Kråkenes ved Stad. Området er et av de mest vindutsatte stedene i Norge, på grunn av beliggenheten. En såkalt hjørneeffekt fører til en forsterkning av vinden, og i morgen kan Stad forvente full storm. Foto: Thomas BickhardVis mer

Nyt sola i sør mens du kan - i morgen er den borte

Et nytt lavtrykk med storm treffer land i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den verste vinden har lagt seg i dag, men et nytt lavtrykk ligger og lurer sørvest for Island og vil treffe land i natt.

Det fineste været i dag finner vi Østafjells, hvor det er sol og oppholdsvær. Men lykken blir kortvarig.

- I morgen blir det en vindøkning fra Skagerak som vil før til kuling på kysten i natt og deler av dagen i morgen. Det vil kunne blåse opp til liten storm på kysten, sier vakthavende meteorolog Håkon Melhus ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Stille før stormen Det vil også bli minusgrader mange steder Østafjells, og det er meldt sludd og snø i innlandet.

- Det vil begynne å snø, men snøen vil nok ikke bli liggende i lavlandet.

På Vestlandet er det også stille før stormen.

- Det er bygevær nå først på dagen, og snøbyger i indre strøk og fjellet. Dette gir seg utover dagen, sier statsmeterolog Halldis Berge for værvarslinga Vestlandet.

Mye nedbør Vinden er foreløpig en vestlig frisk bris, men dreier sørlig og i kveld øker vindstyrken.

- Det blir vestlig sterk kuling og kortvarig liten storm på kysten når vinden dreier i morgen ettermiddag. Ved Stad blir det nok full storm, sier Berge.

Nedbøren vil komme som regn og sluddbyger i lavlandet, mens det blir snøbyger i høyereliggende strøk.  

- Det blir mest nedbør fra Sunnmøre og sørover. Det kan komme opp i en 50 millimeter nedbør på enkelte steder i løpet av lørdagen, sier Berge. 

Bedre vær I Nord-Norge er det for øyeblikket stiv kuling på kysten, særlig i Lofoton og Salten, periodvis også sterk kuling. Denne minker til en frisk bris utover dagen.

- I morgen blir det frisk bris til liten kuling. Det kan vel komme opp til stiv kuling på kysten i Lofoton og Salten, sier statsmeteorolog Rune Skoglund ved værvarslinga Nord-Norge.

Det blir litt lavere temperaturer, og litt snø i indre strøk i Nordland.

- Men det blir absolutt langt bedre vær, sier Skoglund.