Nyt sola mens du kan. Til helga blir det kaldere!

Temperaturene kan krype ned igjen.

KNALLVÆR: Det er T-skjortevær i sola på Øst- og Sørlandet i dag. Nyt det mens du kan, for i helga blir det kjøligere, advarer meteorologene. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
KNALLVÆR: Det er T-skjortevær i sola på Øst- og Sørlandet i dag. Nyt det mens du kan, for i helga blir det kjøligere, advarer meteorologene. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for et lite oppsving i varmegradene de siste dagene kan ikke meteorologene love noen sommerlige temperaturer med det første.

De siste dagene har det vært ganske pent vær over store deler av landet, med temperaturer helt opp mot 20 grader på Vestlandet og Sørlandet, men inn mot helga blir det kjøligere vær de fleste stedene.

Mandag ble det varslet at det kan komme opp mot 20 grader i helga, men nå er prognosene snudd.

Det er spesielt Vestlandet, deler av Trøndelag og Nordland som kommer til å få relativt dårlig vær i helgen med mye nedbør og lave temperaturer. Det blir mest nedbør på fredag, og det vil falle som snø rundt 1000 meter over havet.

- Det skyldes et lavtrykk som ligger sør for Island og som beveger seg nordover. Det betyr at det vil øke på med nedbør over Trøndelag fredag og lørdag. Det vil deretter trekke seg over til Nordland og Troms, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Værvarslinga for Nord-Norge til NTB.

Nedbør og tåke

I selve helga vil nedbøren holde seg unna Troms og Øst-Finnmark, mens Vest-Finnmark kan få nedbøren i form av sludd eller snø. I Nord-Norge vil temperaturen ligge fra 0 grader til mellom 2 og 5 plussgrader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer