KNALLHELG: Det er ventet sol og blå himmel de aller fleste steder i landet i helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KNALLHELG: Det er ventet sol og blå himmel de aller fleste steder i landet i helga. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Nyt sommeren nå. Til uka kan den være over for godt

Ny knallhelg, men så kommer regnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høytrykket som har preget det meste av landet de siste ukene er i ferd med å svekkes. Men det vil ikke skje ikke helt ennå.

- I korte trekk blir det fint vær over store deler av landet i helga, men så er det mer usikkert neste uke, sier vakthavende meteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Sommeren er da over for denne gang?

- Det kan godt bli fine dager igjen etter dette, men jeg ser for meg at det kan være fint å utnytte denne helgen, for etter det vil jeg ikke kunne garantere at det blir langvarig sommervær, sier Stenmark.

- Men at det fortsatt kan bli enkelte fine dager, har jeg tro på, tilføyer hun.

Regner med regn På Sør- og Østlandet vil høytrykket som har gitt oss det varme seinsommerværet bli liggende trygt litt til, i alle fall de neste to dagene, ifølge meteorologen.

- Men så blir det mer usikkert. Det ser ut til at det kan komme en del regn, særlig i sørlige deler som Agder, Telemark og kanskje også Rogaland, sier hun.

- Ifølge yr.no er det meldt ganske fint vær i Oslo igjen til nesten helg? Kan det bli nok en godværshelg i sør?

- Jeg tror nok været da blir mer varierende. Høytrykket som har gitt oss dette gode været vil da flytte på seg, og når det blir borte blir det mer rom for lavtrykk. Vi kan ikke utelukke at at det kommer en ny godværsperiode, men vi kan heller ikke garantere det. Dette er jo snakk om en stund fram i tid, sier Stenmark.

Skiftende værtype På Vestlandet og i Trøndelag er tendensen den samme.

- Det kan komme noen regnbyger i vest i morgen, men det er ikke sikkert de gjør så mye ut av seg. Trøndelag slipper nok unna dette regnet helt. På søndag ventes det mye pent vær igjen, og rolige vindforhold.

LAVTRYKKENE TRUER: Høytrykket som har gitt store deler av landet knallvær de siste ukene, er i ferd med å svakkes, ifølge Meteorologisk institutt. Men det er fortsatt noen dager igjen til gråværet setter inn. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LAVTRYKKENE TRUER: Høytrykket som har gitt store deler av landet knallvær de siste ukene, er i ferd med å svakkes, ifølge Meteorologisk institutt. Men det er fortsatt noen dager igjen til gråværet setter inn. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Neste uke starter også bra i denne landsdelen, med stort sett pent vær på mandagen, opplyser meteorologen.

- Men på tirsdag og onsdag blir det en del regn og regnbyger, og etter det får vi en såkalt skiftende værtype her, sier hun.

Tåke i nord Lengst nord i landet kan man også glede seg til pent helgevær.

- Det er imidlertid muligheter for at det blir litt tåke i kyststrøkene av Nordland og Troms, og delvis også i Finnmark, men søndagen blir fin med stort sett opphold og sol, sier Stenmark.

Starten på neste uke i nord ser også bra ut, fortsetter meteorologen.

- Det virker som høytrykket henger litt lenger igjen i Nord-Norge sammenliknet ed resten av landet. Fram til onsdag er det stort sett ventet opphold og sol, og for det meste pent vær. Deretter blir det mer lavtrykksaktivitet, sier hun.

KLAR FOR DETTE?: Meteorologene venter regn neste uke. Foto: Thomas rasmus Skaug / Dagbladet.
KLAR FOR DETTE?: Meteorologene venter regn neste uke. Foto: Thomas rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer