Nyt sommeren nå. Til uka kan den være over for godt

Ny knallhelg, men så kommer regnet.

KNALLHELG: Det er ventet sol og blå himmel de aller fleste steder i landet i helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KNALLHELG: Det er ventet sol og blå himmel de aller fleste steder i landet i helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høytrykket som har preget det meste av landet de siste ukene er i ferd med å svekkes. Men det vil ikke skje ikke helt ennå.

- I korte trekk blir det fint vær over store deler av landet i helga, men så er det mer usikkert neste uke, sier vakthavende meteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Sommeren er da over for denne gang?

- Det kan godt bli fine dager igjen etter dette, men jeg ser for meg at det kan være fint å utnytte denne helgen, for etter det vil jeg ikke kunne garantere at det blir langvarig sommervær, sier Stenmark.

- Men at det fortsatt kan bli enkelte fine dager, har jeg tro på, tilføyer hun.

Regner med regn På Sør- og Østlandet vil høytrykket som har gitt oss det varme seinsommerværet bli liggende trygt litt til, i alle fall de neste to dagene, ifølge meteorologen.

- Men så blir det mer usikkert. Det ser ut til at det kan komme en del regn, særlig i sørlige deler som Agder, Telemark og kanskje også Rogaland, sier hun.

- Ifølge yr.no er det meldt ganske fint vær i Oslo igjen til nesten helg? Kan det bli nok en godværshelg i sør?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.